KMÜ Rektörü Gökmen, Eğitim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Eğitim Fakültesinin ilk öğrencileriyle bir araya geldi.

Rektör Gökmen, Sınıf Öğretmenliği programının açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına Necip Fazıl'ın “Ne hasta bekler sabahı, ne taze ölüyü mezar, ne de şeytan bir günahı, seni beklediğim kadar' şiiriyle başladı.

Gökmen, 'Üstadın bu mısralarda beklediği gibi benim de sizleri beklediğimi söylersem abartmış olmam. Bu sekiz yıldır beklediğim bir andı ve bu ailenin ferdi olmayı tercih ettiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum.' dedi.

Hz. Ali’nin 'Öldükten sonra yaşamak istiyorsanız, ölümsüz eserler bırakın' sözüne vurgu yapan Gökmen, öğrencilere 'Öldükten sonra sizi hayırla yad edecek insanlar yetiştirin.' tavsiyesinde bulundu.

Gökmen, eğitimciliğe verdiği öneme de dikkat çekerek, 'Yüz defa dünyaya gelsem yine eğitimci olmak isterim. Eğitimciliğin en önemli kuralı sevmek, sevilmek ve paylaşmaktır ve gelecek nesillere bu zihniyeti yerleştirmektir. Çünkü biz, öldükten sonra da yaşayacak ve yaşatacak bir medeniyete mensubuz. O zaman yapmamız gereken önce kendimizi yetiştirmektir. Öğrenemeyen öğrenci yoktur, öğretemeyen öğretmen vardır.' şeklinde konuştu.

KMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay ise, 'Bütün çabamız bir an evvel siz değerli öğrencilerimizi burada görebilmek içindi. Sonunda bu bahtiyarlığa eriştik. Bugün siz çok güzel bir dönemin başlangıcındasınız. İnşallah okuyup kendinizi geliştireceksiniz ve birer güzide sınıf öğretmeni olacaksınız. Gözlerinizin içine bakan çocuklar olacak, her şeyinizle sizi taklit edecekler ve anne babalarının öğrettiklerini bir kenara bırakıp sadece size göre davranmaya çalışacaklar. Ve siz geleceğimizi inşa edeceksiniz. Sizden en önemli beklentimiz varlıklarımızın ne kadar değerli olduğunu benimseyerek mesleğinizi icra etmeniz.' diye konuştu.

Etkinlik, katılımcılara sunulan ikramın ardından son buldu.

Kaynak: AA