Kadın Çiftçilerin Yarıştığı Son İlçe Kumluca Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması’nın son ilçe elemesi Kumluca’da yapıldı.

Kadın Çiftçilerin Yarıştığı Son İlçe Kumluca Oldu
Kadın çiftçilerin bilgi birikimine ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla Kumluca Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen yarışmaya, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel, Büyükeşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KUM-SEK-DER) Başkanı Selehattin Okur, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ve üreticiler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmalarının ardından yarışmalara geçildi. 8 kadın çiftçinin katıldığı ve tarım, hayvancılık ile gıda konularında 15 sorunun sorulduğu yarışmayı Sarıcasu Mahallesinden katılan İmran Gün, Hızırkahya Mahallesinden Elif Eldeniz ve Yine Hızırkahya’dan yarışmaya katılan Yaşam Özdemir 100 puanla eşit tamamladı. Yedek sorularda Sarıcasu Mahallesinden yarışmaya katılan 2 çocuk annesi İmran Gün, fark atarak birinci oldu.

Antalya’da gerçekleştirilecek yarı final elemelerine katılmaya hak kazanan İmran Gün’e bin 500 liralık ödülü Kaymakam Polat Kara tarafından verildi.

Yarışmada ikinci olan Elif Eldeniz 750 lira ve üçüncülüğü elde Yaşam Özdemir ise 500 liralık para ödülünün sahibi oldu.

Yarışmanın finali EXPO 2016 Antalya’da 15 Ekim’de gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA