İscehisar'dan Kısa Kısa

İscehisar ilçesine bağlı, Çalışlar Köyünde geçen yıl inşaatına başlanan ve hayırsever vatandaşların katkıları ile yapımı tamamlan Çalışlar Köyü yeni Cami ibadete açıldı.

Açılışta konuşan İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, caminin inşasına destek veren ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Altınkaynak, yapılan hayrın sadaka-i cariye olduğunu ve Peygamberin hadisinde de belirttiği üzere bu kişilerin amel defterleri Allah'ın izni ile kapanmayacağını belirterek, Camide ibadet edildiği sürece katkıda bulunanlara inşallah sevap yazılacağını ifade etti.

İlçe Müftüsü Talha Demirkaya, Caminin yerinin hayırsever Özkara ailesi tarafından bağışlandığını belirterek, Çalışlar Köyü Yeni Cami ve Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği önderliğinde ve hayırsever vatandaşların katkıları ile yaptırıldığını dile getirdi.

Demirkaya, Cami için bu güne kadar 250 bin lira para harcandığını vurgulayarak, 250 metrekare alan üzerine yapılan Caminin 200 kapasiteli içinde abdesthane, şadırvan ve lavaboların bulunduğunu ifade etti.

Cami daha sonra Altınkaynak ve vatandaşların da katılımı ile dualarla ibadete açıldı.

- Dikmen'den, Cumhuriyet savcısı Karaman'a ziyaret

AK Parti İscehisar ilçe Başkanı Murat Dikmen, İscehisar Cumhuriyet Savcısı Emre Karaman'ı ziyaret etti.

Dikmen, Savcı Karaman'ın İscehisar'a atanmasından dolayı kendisini ziyaret etmek istediklerini söyledi.

Karaman'ın, Hakim ve Savcılar Yüksek kurulunca 28 Haziran'da İscehisar Cumhuriyet savcılığına atandığını belirten Dikmen, 'Kendisine nezaket ziyaretinde bulunarak hoş geldiniz demek istedik. Kendisine bu zor süreçte başarılar diliyorum. Allah kolaylıklar versin.' dedi.

Karaman da, ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

-İscehisar'a TOKİ konutları yapılacak

AK Parti İscehisar ilçe Başkanı Murat Dikmen, ilçeye yapılmasına karar verilen TOKİ konutları için emeği geçenlere teşekkür etti.

Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada, ilçeye TOKİ'nin ilçeye 407 konutluk proje inşaa edeceğini kaydetti.

Kurtuluş Mahallesinde TOKİ tarafından yapılacak 407 adet konutta ihale aşamasına gelindiğini belirten Dikmen, 'TOKİ konutlarının ilçemize yapılmasında emeği geçen başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya, Hatice Özkal, ilçe Belediye Başkanımız Mustafa Çibik ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ederim. Halkımıza hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA