Harput'ta Kapsamlı Temizlik Çalışması Yapıldı

Vatandaşlara sağlıklı ve temiz bir çevre sunulmasını hedefleyen Elazığ Belediyesi, Harput Mahallesi’nde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Harput'ta Kapsamlı Temizlik Çalışması Yapıldı
Elazığ Belediyesi, kent merkezindeki rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra belli periyotlarla mahallelerde gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda sabahın erken saatlerinde araç ve ekipmanlarıyla birlikte Harput Mahallesi’nde kapsamlı bir mıntıka temizliği gerçekleştirdi. Görüntü kirliliği oluşturan boş alanlardaki yabani otları temizleyerek işe koyulan ekipler, çevreye saçılan çöp ve hafriyatları topladıktan sonra, vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan noktalarda 80 derece buharlı temizlik aracıyla sokakları ve otobüs duraklarını hijyen sağlamak amacıyla dezenfekte etti. Çöp konteynerı yıkama aracıyla çöp konteynerlarının yıkanmasının yanı sıra mahalle mezarlığı, türbeler, yol güzergahları ve camilerin temizliği gerçekleştirildi.

Harput’a verilen önem ve ilgiden memnun olduklarını belirten Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Harput’ta yaşayan mahalle sakinleri ve ziyaretçiler de çevre temizliği konusunda duyarlı olmalı. Harput eski Harput değil. Artık her geçen gün yenileniyor. Her alanda yapılan hizmetten memnunuz. Harput, hizmette altın günlerini yaşıyor” dedi.

Kaynak: İHA