Gültekin; 'Kredi Desteği Bekliyoruz'

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, Turizm sezonunu değerlendirdi. Sezonun tekneciler ile birlikte diğer turizmciler için hayal kırıklığı içinde geçtiğini belirterek; "Yerel yöneticilerin bize karşı ilgisizliği tüm turizmcileri üzdü" dedi.

Gültekin; 'Kredi Desteği Bekliyoruz'
Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin zor bir turizm sezonu geçirdiklerinin altını çizerek, daha önceki sezonlarda 40-50 tekne verdikleri Rus kafilelere bu sezon en fazla 2 tekne verebildiklerini vurguladı.

Sadece Dalyan Tekne Kooperatifi esnaflarının değil, turizm içindeki bütün kolların büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Gültekin, "Her ne kadar kötü bir sezon geçireceğimizi kış döneminden beri beklesek bile bu kadar kötü geçeceğini ummuyorduk. Kış döneminden beri turizmde yaşanmaması gereken her türlü olumsuzluğu yaşadık. Geçen yıl popülasyon olarak Rus turistler başı çekerken, bu sene yoktu. Geçen sene Rus kafilelere günde yaklaşık 40 adet tekne veriyorduk. Bu sene maalesef 1 tekne ya da 2 tekne Rus turistlere hizmet verdik. Bunun tekne esnafına yansıması çok kötü oldu. Herkesin bir beklentisi, herkesin kendine göre borcu, kredisi mevcuttu. Gelir elde edemeyince arkadaşlarımız yeniden bankalara müracaat ederek tekrar borçlanmaya başladılar. Bu bölgede yüzde 50’ye yakın düşme meydana geldi. Buda bizlerin altından kalkamayacağı kadar yüksek bir oran. Biz Devlet büyüklerimizden, bu konu ile ilgili çalışma bekliyoruz. Yaptıkları çalışmalar var. Övgüye değer, fakat yeterli değil.’’ diye konuştu.

- "Kredi Desteği Bekliyoruz"

Turizmcinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirten Gültekin ‘’Turizm sektörüne yönelik uygun faizli veya sıfır faizli krediler bekliyoruz. Turizmcinin gelecek yıl kaliteli hizmet vermek adına çalışma yapması, tadilat yapması, yeniden malzeme alması lazım ama bunları alacak şuanda gücümüz yok. Bu yıl hiç kazancımız yok. Manevi anlamda da düşüş yaşadık. Gelecek ile ilgili umutlarımız azaldı. O yüzden Devlet büyüklerimizden uygun, yaz dönemi ödemeli krediler bekliyoruz ki gelecek yıl kaliteli hizmet vermek adına kendimizi yenileyelim, yapılandıralım.’’ dedi.

- "Yerel Yöneticiler İlgisiz"

Dalyan turizmcileri olarak yerel yönetimlerden ilgi görmediklerini vurgulayan Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin şunları kaydetti; ‘’Tüm olumsuzluklara rağmen hizmet vermeye çalıştık ama bizi en çok üzen yetkililerin bizlerle ilgilenmemesi, yerel yönetimler dahil hiçbir kurum ve kuruluş bizi bir araya toplayıp, sorunlarınız nedir demedi. Dalyan bölgesi olarak biz üvey evlat muamelesi gördük. Bunlar bizi çok üzdü. Sorunlarımız çözüm aşamasına getirecek hiçbir müessese ve kurum bulamadık. Ortaca Kaymakamımız, sağ olsun gerekli görüşmeleri yaptı yardımcı olmaya çalıştı ama yeterli olmuyor. Burada bize sahip çıkacak en önemli kurum yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimlerin bize karşı ilgisizliği sadece kooperatifi değil, tüm turizmcileri üzdüğünü düşünüyorum.’’
Kaynak: İHA