Fotoğraf Yarışmasında Başvurular Sürüyor

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak olan ‘2. Ulusal Fotoğraf Yarışması’na başvurular devam ediyor.

Fotoğraf Yarışmasında Başvurular Sürüyor
‘2. Ulusal Fotoğraf Yarışması’na katılacak fotoğraf sanatçıları, Yıldırım’ın dört bir yanını farklı bakış açılarıyla gün yüzüne çıkaracam. Tarihî alanlar, plansız yapılaşma ve modern Yıldırım’da hayat konularının ele alındığı yarışmaya başvurular Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun internet sitesi (www.tfsf.org.tr) üzerinden yapılıyor. Alanında uzman fotoğraf sanatçılarının ve akademisyenlerin bulunacağı jürinin değerlendirmesi sonunda dereceye giren fotoğrafların sahipleri, birincilik, ikincilik, üçüncülük, Yıldırım Belediyesi Özel Ödülü, mansiyon ve sergileme kategorilerinde ödüllendirilecek. Yarışmaya başvurular 11 Aralık 2016 tarihinde sona erecek.

İkincisi düzenlenen yarışmanın Yıldırım’ın gizli kalmış güzelliklerini ortaya çıkararak ilçenin kültür-sanat mirasına önemli bir katkı yapacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’a insanların ilgisi ve bakış açısı günden güne değişmektedir. Kadim medeniyetimizin mirası olan, asırların izini bugünlere taşıyan tarihi mekânlarla beraber insan-mekân ilişkisini ortaya koyacak fotoğraflar, Yıldırım’ın estetik yönünü ortaya çıkaracak. Doğal ve tarihi mirasın yanı sıra hayatın akışında karşılaştığımız durumların fotoğraf karesinde ölümsüzleşeceği yarışmada yarınlara bırakılacak eserler oluşacak. 693 fotoğrafın katıldığı ilk yarışmada derece yapan birbirinden güzel eserleri seçme konusunda oldukça zorlandık. İkincisi düzenlenen yarışmada da Yıldırım’ın gizli kalmış ve insanlar tarafından bilinmeyen farklı güzellikleri, sanatçılarımızın bakış açısıyla ilçemizin mirası arasında yer alacaktır. Yarışmaya katılacak tüm fotoğraf sanatçıları ve vatandaşlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA