ESABDER Üyelerinin Hafta Sonu Balık Tutma Etkinliği

Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) tarafından hafta sonu Mihalıççık Ömer köyü gölet’nde ’Balık Tutma’ etkinliği düzenlendi.

ESABDER Üyelerinin Hafta Sonu Balık Tutma Etkinliği
Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Osman Demirtaş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ESABDER olarak hafta sonu yaptıkları ’Balık Tutma’ etkinliğinde, Eskişehir’in eşsiz doğasına sahip olan Mihalıççık ilçesine bağlı Ömerli göletine gittiklerini belirtti.

Burada tutulan balıkları suya geri iade ettiklerini, en büyük balığı tutan arkadaşları Hüseyin Cankaz’a, günün anısına hediyesini verip, eşsiz bir manzara içinde iki gün geçirdiklerini söyleyen Demirtaş, "Mihalıççık Belediye Başkanımız İsmail Uysal başta olmak üzere, Mustafa Yüksel Bozkır’a bizlere göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Etkinlik esnasında orada daha önce piknikçilerin bırakmış oldukları çöpleri ve şişeleri toplayıp yol kenarına çıkartan dernek üyelerimiz, Mihalıççık Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde, çöpler belediye tarafından alınarak doğaya karşı ne kadar duyarlı olduklarını göstermişlerdir’’ dedi.

Demirtaş, ’’Etkinlik sonrası; Mihalıççık Orman Bölge Müdürümüz Gazi Çetin ile yaptığımız görüşme neticesinde, oradaki ormanlık alan tamamen temizletildi. Doğanın bu kadar bilinçli insanların elinde olması bizleri çok sevindirdi.Tüm sportif amatör olta balıkçıları adına; Mihalıççık Belediye Başkanımıza, Müdürümüze ve Orman Bölge Müdürümüze teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA