Engelli Kursiyerlerden Kedi Ve Kuşlar İçin Barınak

Bağcılar'daki Engelliler Sarayı kursiyerleri tarafından yapılan kedi ve kuş evleri ilçedeki çeşitli alanlara ve ağaçlara yerleştirildi.

Bağcılar Belediyesi ile AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede yaşayan başta engelli ve kadınlar olmak üzere tüm hemşehrilerinin huzuru için hizmetler sunduklarını belirtti.

Hayvanların da güzel ortamda yaşamlarını sürdürebilmelerini önemsediklerini vurgulayan Çağırıcı, bu amaçla Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi’ni hizmete sunan ilk belediyeler arasında yer aldıklarını kaydetti.

Çağırıcı, çocukluğunu geçirdiği Bağcılar sokaklarında kedi, köpeklerin gezdiğini, ağaçlarda kuşların öttüğünü ve o yıllarda çok mutlu olduğunu ifade ederek, 'Yoğun göç ve şehirleşme ile birlikte özellikle büyük kentlerde hayvanların yaşama alanları daraldı. Onların yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla yeşil alanlar hazırlıyoruz, yeni park ve bahçeler inşa ediyoruz. Engelli kursiyerlerimiz de bize katkıda bulunarak hayvanların barınması için ahşap evler, yuvalar yapıyorlar. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Yerleştireceğimiz bu evler sayesinde kuşlar ve kediler soğuk kış aylarını sıcacık ortamda geçirecekler.' diye konuştu.

Bu tür mekanların çoğalması ve bu konuda hassasiyetin artması için çalışmaların devam edeceğini söyleyen Çağırıcı, tüm canlıların yaşam hakkına saygı gösterdiklerini ifade etti. Çağırıcı, 'Kuş evlerimizin yapımında engelliler sarayındaki kursiyerlerimizin katkısı çok büyük. Onlara da çok çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü de tüm canlıların sağlıklı ortamlarda yaşam hakkına sahip olduğunu ifade ederek, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü vesilesiyle Bağcılar Belediyesi ile birlikte kuş evleri ve kedi barınakları yerleştirmek için toplandıklarını söyledi.

Her canlıya merhamet etme kültürüne bugün vesilesiyle dikkati çekmek, farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Döğücü, 'Biz kadınlar olarak şefkat ve merhamet ellerimizi çocuklarımıza uzattığımız gibi hayvanlara uzatmak ve ulaştırmak istedik. Temennimiz, bitki, hayvan, insan ayırt etmeksizin bütün canlıların bir arada yaşadığı her birinin hak ve hukukunun korunduğu bir dünyada yaşayalım, terörün olmadığı, şehit haberlerinin olmadığı bir ülkede yaşayalım. Biz bunu bir örnek olarak burada başlatıyoruz Başkanımızla birlikte inşallah bütün belediyelerimizin bu tür mekanlarında mümkün olduğu kadar yaygınlaştırmak istiyoruz.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerlerinin yaptığı kuş evleri ile kedi barınakları Çağırıcı, Döğücü ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk tarafından yerlerine yerleştirildi.

Bahçeye toplam 5 kedinin barınabileceği 5 adet kedi evi ile 15 kuşun barınabileceği 2 adet ayaklı ev yerleştirildi. Bağcılar’daki park ve bahçelere ilerleyen günlerde 600 kuş evi yerleştirilecek.

Kaynak: AA