Demirtaş'ın 'Sokağa Çıkın' Çağrısı

BEMBİRSEN Genel Başkan Yardımcısı Karslı: 'Milletin birlik ve beraberliğini bozan bu tür açıklamaların mutlaka karşılığını bulması gerekiyor. Mutlaka hak ettiği ceza verilmesi gerekiyor'

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarını çağrıştıran açıklamalarına ilişkin, 'Milletin birlik ve beraberliğini bozan bu tür açıklamaların mutlaka karşılığını bulması gerekiyor.' dedi.

Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirtaş'ın 'Sokağa çıkın' çağrısının kabul edilir hiçbir tarafının olmadığını belirterek, bu çağrıya ülkesini, milletini ve vatanını seven her kesimden, özellikle de siyasilerden tepki verilmesi gerektiğini söyledi.

Karslı, şunları kaydetti:

'Tabii son zamanlarda halkı sokağa, kalkışmaya davet eden PKK'nın siyasi temsilcisi bir partinin genel başkanının yaptığı çağrı hem Türk Ceza Kanunu kapsamında hem de halkın vicdanında gereken cezayı bulmalıdır. Ülkenin birliğine, bütünlüğüne kasteden, milletin birlik ve beraberliğini bozan bu tür açıklamaların mutlaka karşılığını bulması gerekiyor. Mutlaka hak ettiği ceza verilmesi gerekiyor.'

Özellikle siyasilerin Demirtaş'ın çağrısına tepki göstermesini beklediklerini dile getiren Karslı, 'Özellikle halkı kalkışmaya teşvik etmesi noktasında ülkesini, milletini, vatanını seven hiçbir siyasetçinin buna onay vermesi mümkün değildir. Gerekli siyasi tepkiyi göstermesi gerekmektedir.' diye konuştu.
Kaynak: AA