Bursa'da Polis Memurunun Şehit Olduğu Kazanın Davası

Maddi hasarlı kazayı inceleyen polis memuru Ildız'a, kullandığı tırla çarpıp şehit olmasına neden olan sürücüye 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Bursa'da, maddi hasarlı kazayı inceleyen polis memuru Servet Ildız'a kullandığı tırla çarparak şehit olmasına neden olan sürücü, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık Hüseyin Çekirge (57) ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Çekirge, savunmasında, kaza yapan başka bir aracı izlemek için yavaşlayan otobüse çarpmamak için manevra yapınca emniyet şeridindeki polis memuruna çarptığını, olaydan pişmanlık duyduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, kısa aranın ardından, bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan sanık Çekirge'ye önce 5 yıl, daha sonra iyi halini göz önünde bulundurarak 4 yıl 2 ay hapis cezası verip, tahliye etti. Sanık Çekirge, cezası Yargıtay tarafından onanırsa cezaevine gönderilecek.

- Olay

Bursa Çevre Yolu Çağlayan tır parkının 100 metre yakınındaki maddi hasarlı trafik kazasına müdahale için 20 Mayıs'ta, bölgeye giden Emek Polis Merkezi'nde görevli polisleri taşıyan ekip otosunun sürücüsü Servet Ildız, aracı güvenlik şeridine park etmişti.

Bu sırada sağ şeritten gelen Hüseyin Çekirge yönetimindeki 15 AU 199 plakalı tır, araçtan inmek isteyen polis memuru Ildız'a çarpmış ve olay yerinde şehit olmasına sebep olmuştu.

Kaynak: AA