Balıkesir Ülkü Ocakları Kendi Yerine Kavuştu

Ülkü Ocakları Balıkesir Şube Başkanı Kürşat Can Ateş, başlattıkları "Tohum Kart Projesi" ve "Bir tuğlada siz koyar mısınız" kampanyası ile Balıkesir Ülkü Ocaklarına kendi hizmet binasını kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Balıkesir Ülkü Ocakları Kendi Yerine Kavuştu
Ülkü Ocakları Balıkesir Şube Başkanı Kürşat Can Ateş, Ülkü Ocakları’nın köklü geçmişi olan bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek dünya üzerinde örgütlü olan en büyük gençlik kuruluşu olduklarını söyledi.

Kendisinin de ilkokul çağlarından bu yana ülkü ocaklarının içinde olduğunu söyleyen Ateş, "Allah nasip etti 2,5 yıl önce Ülkü Ocakları Balıkesir Şube Başkanı oldum. Burada hep kanayan bir yaramız vardı ocağımızın düzenli maddi bir geliri olmadığı için hep ekonomik sıkıntılar çekiyorduk. Bizim en büyük başımızı ağrıtan şey bulunduğumuz mülkün kirasıydı. Ciddi anlamda kiralar veriyorduk son çıktığımız yerin kirası bin 700 lira idi ve ay dediğinizde de çabuk geçiyor ve zorluk çekiyorduk. İçimizde bir yaraydı, Ülkü Ocakları kiradan kurtulursa enerjisini daha farklı yerlere harcayabilir ve daha güzel etkinlikler yapabilirdi" şeklinde konuştu.

İlk ocak başkanı olduğu günden sonra çalışmalara başladığını ve bir çok faaliyete imza attıklarını söyleyen Kürşat Can Ateş, üniversiteli arkadaşlarının maddi imkanları yetersiz olan ailelerin çocuklarına eğitim verdiğini ve bunların yüzde 70’nin de üniversiteyi kazandığını söyledi.

2016 yılının başlarında kendi yerlerini edinebilmek adına kampanya başlattıklarını ifade eden Ateş, "Ülkü Ocaklarına yer almak için kampanya başlattık. Herkesin yardım edebilmesini sağlamak için tohum kart projesini başlattık. İnternet ve sosyal medyayı iyi kullandığımızı düşünüyorum. Bu tohum kart projesini de internetten duyurduk ve yer almak istediğimizi belirttik ve "Bir tuğlada siz koyar mısınız" adında bir kampanya başlattık. Bizim belirlediğimiz 50 lira idi ancak 20 lira verenden de aldık ve kimseyi geri çevirmedik. 20 lira veren olduğu gibi 20 bin lira verende oldu. Ortaokul öğrencileri bile bize kendi aralarında harçlıklarından biriktirip toplamışlar ve onlarda bu şekilde katkı sağladılar. Bunlar bizi daha da onore etti. Hiç umudumuzu kesmedik zor bir süreç olduğunu biliyorduk. Ciddi anlamda ekonomik külfeti olan bir işti. Başaracağımıza inandık . Camiamızda ki büyüklerimizi topladık bir gün yemekli toplantı yaptık. Görsellerle yaptıklarımızı anlattık. Burası alınırsa aldığımız yerde yetişecek gençlerde emekleri olacaklarını hatırlattık. Bundan sonra Şubat’ta başlattığımız projemiz ile 24 Haziran’da Balıkesir Ülkü Ocaklarının tapusunu aldık. 24 Haziran aynı zamanda benim göreve başladığım tarihin 2. yıl dönümüydü. Biz 2 yılda en önemli hedefimize ulaşmış olduk. Tabi ki bunu yaparken inanmış bir yönetimimiz vardı ve herkes buna odaklandı. Tapuyu da genel merkezin üzerine yaptık" dedi.

İnşallah buradan yetişecek gençler vatanına milletine sadık gençler olacak bundan şüphemiz yok. Ülkü Ocaklarına gelen herkes bir Fırat Yılmaz Çakıroğlu’dur, Ömer Halisdemir’dir, herkes ona göre eğitim alıyor burada. Ülkü Ocaklarının çayını içen, burada sohbet eden bir insanın vatan haini olması imkansız" şeklinde konuştu.

Ülkü Ocakları günümüzün 57. Alayıdır

Yeni alınan hizmet binası hakkında da bilgiler veren Başkan Ateş "Ocağımızda akıllı sistemimiz mevcut. Şuanda 140 m2 alanda hizmet veriyoruz. 2 salonumuz var. Bir seminer birde bekleme salonu. Seminer salonumuz dolduğu vakitlerde akıllı sistemle seminer salonundaki görüntü ve sesi bekleme odasından da görünmesi ve duyulmasını sağlıyoruz. Şuanda ocağımızda 150 kişi aynı anda aktif şekilde eğitim alabilecek konumda. Yine seminer salonumuzda tahta sistemimizle derslerimiz devam ediyor. Birde şehitler köşemiz var bu hafta bitecek. Burada tüm şehitlerimiz ve Balıkesirli 11 şehidimizin fotoğrafı var. Şu unutulmasın ki Ülkü Ocakları günümüzün 57. Alayıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA