Aydın'da Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Aydın’da İtfaiye Teşkilatı’nın 302’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından gerçeğini aratmayacak tatbikat yapıldı.

Aydın'da Gerçeğini Aratmayan Tatbikat
Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen tatbikata Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Serdar Adanır, Büyükşehir Belediye Daire Müdürleri katılırken tatbikat vatandaş tarafından büyük ilgi gördü.

Tatbikat sonrası konuşma yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Serdar Adanır,365 gün Aydın’da yaşayan 1 milyon vatandaşın olası zor durumlarda can ve mal güvenliğini korumak için hazırda olduklarını belirterek,” Aydın genelinde 370 personel ve 122 araç filomuz var. Bu yıl İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 302. yılını kutluyoruz. 12 ay 365 gün Aydın’da yaşayan 1 milyon vatandaşın olası zor durumlarda can ve mal güvenliğini korumak için müdahale ve mücadele ediyoruz. Yangınlara müdahalelerinin yanı sıra sel, göçük, su baskınları, trafik kazaları gibi alanlarda da gereken önlemleri alarak kurtarma operasyonları da gerçekleştiriyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi tabi ki tüm bu çalışmalar ekipman ve araç filolarının ne kadar iyi ve kaliteli olduğuyla doğru orantılıdır. Bu konuda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çünkü Aydın’da itfaiye filomuzun gelişmesi konusunda çok büyük destekleri olmuştur. " dedi.

Tatbikat sonrası vatandaşlara mutfak tüpünün alev alması sonucunda nasıl söndürüleceği anlatıldı. Tatbikatı izlemeye gelen vatandaşlara Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yangın anında yapılması gerekenleri anlatan el broşürleri ve mini yangın söndürme tüpü hediye etti.
Kaynak: İHA