Akdeniz Üniversitesi İle ANSİAD Arasında İşbirliği Protokolü

Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) arasında, İş Fikri Proje Yarışması'na ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, protokolü, Akdeniz Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, ANSİAD adına da Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan imzaladı.

Girişimcilik Haftası'nın kutlandığı aralık ayının ikinci haftasında düzenlenecek İş Fikri Proje Yarışması'nın yürütülmesine ilişkin detayları içeren protokolle üniversite öğrencisi ve mezunlarının yenilikçi iş fikirlerini ödüllendirerek gençlerin girişimcilik alanında projeler üretmesini teşvik etmek amaçlanıyor.

Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, girişimciliğin günümüzün en önemli konularından biri olduğunu belirterek, 'Gençlerin potansiyelinin ortaya çıkmasını sağlayacak İş Fikri Proje Yarışması da bu anlamda oldukça önemli olan bir yarışma. Önlisans, lisans ve yüksek lisans, doktora öğrencileri arasında düzenlenecek yarışmayla öğrencilerimiz önemli bir fırsat yakalamış olacaklar.' ifadelerini kullandı.

ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan da 14 yıldan beri kutladıkları Girişimcilik Haftası'nda önemli isimleri öğrencilerle buluşturduklarını, bu kapsamda Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma Uygulama Merkezi, AKİŞMER Teknoloji Transfer Merkezi ve Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu ile sıkı bir işbirliği içerisinde bulunduklarını kaydetti.

Kaynak: AA