Adliyede Bomba İhbarı Asılsız Çıktı

Antalya Adliyesine bu sabah mail yoluyla yapılan bomba ihbarı 2 saat süren aramaların sonucu asılsız çıktı.

Adliyede Bomba İhbarı Asılsız Çıktı
Edinilen bilgiye göre, bugün sabah saat 09.00 sıralarında Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne ‘E-Mail’ yoluyla adliyede ’bomba’ ihbarı yapıldı. İhbarın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın talimatıyla adliye personeli dahil, bina tamamen boşaltıldı. Polis ekipleri adliyenin her iki kapısını ile ön ve arka yolları trafiğe kapattı. Adliye personeli ve onlarca vatandaşlar adliye bahçesinde beklemeye başladı.

Arama çalışmaları nedeniyle duruşmalar ertelenirken, cezaevlerinden getirtilecek olan mahkumların ise adliyeye getirilişleri durduruldu. Terörle mücadele ve bomba imha uzmanları, 3 detektör köpek eşliğinde binada arama gerçekleştirdi. Ekipler, adliye binasındaki tüm odaları tek tek aradı. Yaklaşık 1 saat süren aramanın ardından adliye personeli tek tek içeri alındı. Ekipler daha sonra personel işliğinde tüm odalarda arama yaptı.

ADLİYE TEKRAR AÇILDI

Arama çalışmalarına Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tombul ve Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren aramaların ardından bir görevli Antalya Adliyesi önünde megafonla bekleyen vatandaşlara genel aramanın bittiğini, bombaya ilişkin bir bulguya şu ana kadar rastlanmadığını söyledi.

2 saat süren aramaların ardından saat 11.00’den itibaren adliyede normal çalışmalara devam edildi.

BAŞSAVCI SOLMAZ: BOMBA EMARESİNE RASTLANILMADI

Adliyenin normale dönmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bomba ihbarı nedeniyle tedbir amaçlı boşaltılan Antalya Adliyesinde, herhangi bir bomba emaresine rastlanılmadığını söyledi.



Başsavcısı Solmaz, "Adliye binasına bomba konulduğu yönünde polise 2 ihbar elektronik posta yoluyla yapılmış. Gelen ihbarlar nedeniyle tedbir amaçlı adliye boşaltılmıştır. Genel aramada herhangi bir bomba emaresine rastlanılmadı. İhbarın kaynağı, niçin ve kimler tarafından yapıldığı konusunda çalışmalar devam ediyor. Polisin çalışmalarının ardından önce adliye personeli daha sonra vatandaşlar adliyeye alındı. Duruşmalar görülmeye başlandı."

Öte yandan, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, bomba ihbarının bugün 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek FETÖ/PDY’nin usulsüz dinleme davasının duruşmasını sabote etmek amacıyla yapılmış olabileceği ihtimaline ilişkin araştırma başlattığı öğrenildi.

(İHA

)
Kaynak: İHA