AB'den Lübnan'daki Filistinli Mülteci Kampına Yardım

AB, Lübnan'daki Filistinli mültecilerin kaldığı Nehr elBarid Kampı'nın inşasına katkıda bulunmak için UNRWA'ya 12 milyon avro yardım yaptı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Avrupa Birliği'nin (AB), Filistinli mültecilerin kaldığı Nehr el-Barid Kampı'nın inşasına katkıda bulunmak için 12 milyon avro yardım yaptığını açıkladı.

UNRWA'dan yapılan açıklamada, AB'nin, Lübnan'daki Filistinli mültecilerin bir kısmının yaşadığı Nehr el-Barid Kampı'nın inşasına katkıda bulunmak amacıyla 12 milyon avroluk yardımı UNRWA'ya ulaştırdığı ifade edildi.

Yapılan yardımla kampta yaşayan yaklaşık 400 ailenin barınma ihtiyacının karşılanacağı ve 90'a yakın dükkan inşa edileceği belirtilen açıklamada, AB'nin kamp için daha önce de 4 milyon avro değerinde yardımda bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Lübnan ordusu ile Filistinli gruplar arasında 2007 yılında çıkan çatışmalarda ağır hasar gören kampın uluslararası destek sayesinde şu ana kadar yarısına yakınının yeniden inşasının tamamlandığı aktarılan açıklamada, 2017'nin ortasında yaklaşık 11 bin kişiden oluşan 2 bin 670 ailenin kampa geri döneceği belirtildi.

Açıklamada, UNRWA'nın, Nehr el-Barid Kampı'nın inşasını tamamlaması için 105 milyon dolarlık yardıma ihtiyacı olduğu vurgulandı.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre Lübnan'daki 12 kampta yaklaşık 500 bin Filistinli mülteci yaşıyor.
Kaynak: AA