4. Uluslararası Öğretim Teknolojileri Ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu

4. Uluslararası Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu, Fırat Üniversitesi'nin (FÜ) ev sahipliğinde Elazığ'da başladı.

FÜ'den yapılan açıklamaya göre, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünün koordinatörlüğünde düzenlenen '4. Uluslararası Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu' FÜ'nün ev sahipliğinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış programıyla başladı.

Sempozyumda, 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit olan Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank için hazırlanan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan FÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalın Kılıç Türel, sempozyumun amacının farklı branşlardan öğretmenlerin ve araştırmacıların teknolojiyi eğitimde nasıl daha etkin kullanabilecekleri yönünde yaptıkları çalışmaları ortaya koymaları olduğunu ifade etti.

3 gün sürecek olan sempozyumda, alanında uzman kişiler tarafından sunumlar yapılacak.

Açılışa, FÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Çolak, öğretim üyeleri, farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA