21. Pazarlama Kongresi Kütahya'da Başladı

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Gören: 'Dijital ortamlar, eğitimden sanata, ticaretten eğlenceye, sağlıktan spora her alanda önemli bir araç ve merkez konumundadır'

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, 'Dijital ortamlar, eğitimden sanata, ticaretten eğlenceye, sağlıktan spora her alanda önemli bir araç ve merkez konumundadır. Dijital uygulamaların verimliliği, kültürel ve ekonomik bir entegrasyona gidilen küresel dünya da başarılı olmak için anahtar niteliğindedir.' dedi.

DPÜ ile Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneğinin (PPAD) ortaklaşa düzenlediği ve iki gün sürecek olan '21. Pazarlama Kongresi' Kütahya'da başladı.

'Dijital dünyada pazarlama' konulu kongrenin açılış konuşmasını yapan Gören, her yıl yapılan kongrenin 21'incisine DPÜ'nün evsahipliği yapılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kongrelerin toplumsal, ekonomik, kültürel alanlarda ele alınan konuların tartışıldığı toplantılar niteliğinde olduğunu belirten Gören, 'Dolayısıyla, insanlığın yararına olacak şekilde konulara bilimin ve bilimselliğin esas alınarak yaklaşılmasını sağlayabilecek çözümler getirilmesi temeldir. Pazarlama Kongresi de bu temelde, pazarlama disiplini çerçevesindeki konuları böylesi bir yaklaşımla ele alarak faydalı çözümler ve öneriler getirilmesini hedef alan Türkiye'nin önemli toplantılarının başında gelmektedir.' dedi.

Gören, 21. Pazarlama Kongresi'nin ana tema olarak 'Dijital dünyada pazarlama' konusunu seçtiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

'21. Yüzyıl her yönüyle teknolojik değişimlerin ekonomik, sosyal ve diğer alanlardaki etkisinin son derece hissedildiği bir dönem olagelmiştir. Dijital ortamlar, eğitimden sanata, ticaretten eğlenceye, sağlıktan spora her alanda önemli bir araç ve merkez konumundadır. Dijital uygulamaların verimliliği, kültürel ve ekonomik bir entegrasyona gidilen küresel dünya da başarılı olmak için anahtar niteliğindedir. Bu kapsamda, avantaj ve dezavantajlarıyla değerlendirilerek hareket edilmesi önemli bir sorundur. Çünkü, dünya genelinde yaygınlaşan kullanımının yanında birlikte getirdiği tehlikelere karşı dikkatli hareket edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, birey, toplum ve işletmeler anlamında üstlenilecek önemli sorumluluklar olduğu inancındayım. '

DPÜ Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Aydın Kayabaşı da pazarlama kongreleri ile pazarlama biliminin gelişmesine, bilimsel çalışmaların ve araştırmaların özendirilmesine, öğretim elemanlarının, eğitimcilerin, uygulamacıların dayanışmasına, eğitim hizmetlerinin verimli ve etkin düzeyde uygulanmasına ve mesleğin gelişmesine yönelik katkı ve etkinliklerde bulunmanın amaçlandığını kaydetti.

Kongre hakkında bilgiler veren PPAD Başkanı Prof. Dr. Canan Madran ise kongrenin önemli bir şekilde kurumsallaştığını belirterek, 'Her aşaması profesyonelce yürütülmektedir. Akademik çalışma esasları çerçevesinde çalışmalar yapmaktadır. En iyi bildiriler ödül yönetmeliğine göre ödüllendirilmektedir. Pazarlama alanında Türkiye'de çok önemli bir çalışmadır.' ifadelerini kullandı.

Gülümser Hatun Termal Tesisleri'nde iki gün sürecek olan ve çok sayıda öğrenci ile akademisyenin katıldığı kongre kapsamında, uluslararası nitelik kazanabilmesi amacıyla 4 doktora tezi, Türkçe 76 bildiri ve İngilizce 16 bildirinin sunularak oturumlar kapsamında tartışılacağı belirtildi.

Kaynak: AA