Türk Tasarımcılar Londra'nın Ünlü Mağazasında

Londra'daki Harvey Nichols mağazasında, 11 Türk modacının tasarımları sergileniyor Demsa Grup Başkanı Yardımcısı Çetindoğan: 'Türkiye'nin artık kendini markalarıyla, tasarımlarıyla dünyaya duyurabilecek bir altyapısı var'.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ünlü mağazası 'Harvey Nichols'da, Türk modacıların tasarımları sergileniyor.

Harvey Nichols mağazasının Türkiye'deki 10. yılı dolayısıyla düzenlenen 'Jeanious Turks' isimli serginin açılışı düzenlenen kokteyl ile yapıldı.

Türkiye'de Demsa Grup'un sahibi olduğu Harvey Nichols mağazasının Londra şubesinde 9 Ekim'e kadar görülebilecek sergide, aralarında Dice Kayek, Çiğdem Malkoç, Mehtap Elaldı, Nida Bulut, Selma Çilek gibi tasarımcıların bulunduğu 11 modacının kot kumaşından tasarladıkları kıyafetler yer alıyor.

Demsa Grup Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandır Türk modacılarını Londra'da bir sergiyle daha çok tanınmalarına vesile olmak istediğini kaydederek, 5 gün boyunca İngiliz modaseverlere 11 Türk modacısının kıyafetleri sergileneceğini belirtti.

Çetindoğan, Türkiye'nin tekstildeki önemine dikkati çekerek, 'Yıllarca fason üretim olarak yer alan Türkiye'nin artık kendini markalarıyla, tasarımlarıyla dünyaya duyurabilecek bir altyapısı var. Gerek teknik, gerek de tasarımcılarımızın vizyonları açısından. Bugün bunu burada kanıtlamak istiyoruz.' diye konuştu.

Harvey Nichols'ın Londra'nın yanı sıra Uzakdoğu ve dünyanın birçok yerinde bilinen bir mağaza olduğunu belirten Çetindoğan, serginin Harvey Nichols'ın başka mağazalarına da götürülebileceğini söyledi.

Tasarımlarda kot kumaşı kullanıldığını, çünkü jean'in gelinlik dışında her şeyde uygulanan bir kumaş olduğunu söyleyen Çetindoğan, hem gündüz hem de gece kullanılabildiğini ifade etti.
Kaynak: AA