Turan Güneş Bulvarı Rekor Sürede Tamamlandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Turan Güneş Bulvarı’ndaki çalışmaların 27 gün gibi rekor sürede tamamlanarak, 7 kilometrelik bulvarın 4 şeritten emniyet şeridiyle birlikte 8 şeride çıkarılarak trafiğe açıldığını bildirdi.

Turan Güneş Bulvarı Rekor Sürede Tamamlandı
Başkent’in en işlek caddelerinden olan Turan Güneş Bulvarı’nda trafiğin olumsuz etkilenmemesi ve vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz çalışılarak işlemlerin çok kısa sürede bitirildiğini belirten Başkan Gökçek, “Yıldız Kavşağı ile Kepekli Kavşağı arasındaki toplam 7 kilometrelik Turan Güneş Bulvarı, 2 gidiş, 2 geliş toplam 4 şeritten 3 gidiş, 3 geliş toplam 6 şerit artı 2 emniyet şeridi olarak yapıldı” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla Turan Güneş Bulvarı’nın 3 etap halinde yapıldığını belirten Başkan Gökçek, birinci etap olarak Kepekli Kavşağı- Panora Kavşağı arasında başlayan çalışmaların ikinci etap olarak Panora Kavşağı-Doğukent Caddesi bağlantısı arasında, üçüncü etabın ise Doğukent Caddesi bağlantısı- Yıldız Kavşağı arasında yapıldığını söyledi.

Gökçek, bir etapta asfalt serimi yapılırken bir başka etapta asfalt kazıma, kaldırımların sökülmesi, refüjün daraltılması ve yolun genişletilen bölümlerinin asfalta hazır hale getirilmesi çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Gökçek, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla Turan Güneş Bulvarı’nın asfalt yenileme çalışmasının ardından yol çizgilerinin de çekilerek, çift yönlü olarak trafiğe tamamen açıldığını söyledi.

Bulvarda Başkentgaz tarafından doğalgaz hattı da döşendiğini belirten Gökçek, doğalgaz hattı çalışması tamamlanan yerlerin bazalt kaplı beton kaldırım taşlarıyla kaplandığına değinerek, “Bulvarda New Jersey bariyerleri döşenerek, trafik, can ve mal güvenliği bakımından daha emniyetli hale getirilecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA