Tokat'ta Kültür Sokağı Ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve OKA İşbirliği ile Kültür Sokağı ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi hayata geçiyor.

Tokat'ta Kültür Sokağı Ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi
OKA Tokat Şubesi’nde yapılan toplantı sonrasında Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kültür Sokağı ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 2,5 milyon TL’ye mal olacak projenin 800 bin TL’sinin OKA tarafından karşılanacağını ifade eden Başkan Eroğlu, “Tokat; sokakları, caddeleriyle, tarihiyle ve tarihi evleriyle Türkiye’de kendinden söz ettirmiş bir il. Sivil mimarinin birçok örneği Tokat’ta görülebilir. Beysokağı, Beyhamam Sokağı, Halit Sokak Tokatımızın özellikle konaklarının olduğu önemli sokaklardan birkaç tanesi. Geçtiğimiz günlerde özellikle turizm üzerine Tokat’ta OKA’ya 40’a yakın proje sunmuştuk, destek almak için çalışmalar yapmıştık. Tokat Belediyesi olarak Canikli Konak ve Şehir Müzesi ile ilgili OKA’dan destek almış durumdayız ve projelerimizin çalışmalarına başladık” dedi.

2.5 milyon TL’lik proje

Kültür Sokağı ve Sokak Sağlıklaştırması Projesini İl Kültür Turizm Müdürlüğü, OKA ve Tokat Belediyesi olarak birlikte yürüteceklerini ifade eden Başkan Eroğlu, yaklaşık 2,5 milyon TL’ye mal olacak projenin 800 bin TL’sinin OKA tarafından karşılanacağını söyledi.

Projenin Taşhan’dan başlayarak, Kuyumcular Çarşısı’nı kesen Halit Sokağı ve Ulu Cami’nin olduğu yere kadar olan 800 metrelik bir alandan oluştuğunu ifade eden Başkan Eroğlu, “Sokak sağlıklaştırmasıyla birlikte evlerin dış cephe ve restorasyonlarını yaparken diğer taraftan hem ışıklandırılması hem zeminin tarihi dokuya uygun olarak yapılmasını sağlayacağız. Bununla birlikte Taşhan’ın yanındaki parkı ve Ulu Cami yanındaki parkı da şehre ve sokağı uygun olarak yenileyerek turizme kazandırmak istiyoruz. Bununla ilgili fizibilite raporu için çalışmalarımız başladı” diye konuştu.

Meydan Projesi ile birlikte Taşhan, Gök Medrese ve devamındaki Kültür Sokağı’nın yapımıyla birlikte Tokat’ın tarihini dış dünyaya açmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Eroğlu şöyle konuştu: “Bu projemize destek veren Kültür Müdürlüğümüze, OKA’ya ve bu işe gönül veren emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde bu projemizle alakalı ihale ile birlikte Tokat Kültür Sokağı Tokat’ın tarihine, kültürüne yakışan ve turizme hizmet eden bir hale gelecek.”
Kaynak: İHA