Tava Ciğerinin Tanıtıldığı Gazete Kupürleri Kitaplaştırılacak

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Dinar:'Yaklaşık 4 bin kez gazetelere haber olmuşuz. 2 bine yakın televizyon programı ve haberimiz olmuş. Şimdi sadece gazete haberlerinden oluşan bir kitap hazırlayacağız'

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, tava ciğeri haberlerine ilişkin gazete kupürlerinden oluşan bir kitap basılacağını bildirdi.

Dinar, ciğerci dükkanında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2008 yılından beri Edirne tava ciğerini tanıtmak için yoğun çaba harcadığını söyledi.

Bu kapsamda, yazılı ve görsel basında tava ciğeri ile ilgili çok sayıda haber yer aldığını aktaran Dinar, bunları arşivlediğini söyledi.

Dinar, 8 yıllık sürede tava ciğeri ile ilgili çok sayıda haberin yapılmasına destek verdiğini anlatarak, 'Çıkan haberleri biriktirmek gibi bir hastalığım var. Bu koleksiyon, aynı zamanda bir ispat durumu da sağlıyor. Geriye dönüp baktığımızda müthiş bir Edirne tanıtımı çıkmış ortaya. Bu beni çok mutlu ediyor.' diye konuştu.

Arkadaşlarıyla yaptığı bu çalışmaların gerçekten çok başarılı olduğunu dile getiren Dinar, şöyle devam etti:

'Arşivimde binlerce CD ve gazete var. Yaklaşık 4 bin kez gazetelere haber olmuşuz. 2 bine yakın televizyon programı ve haberimiz olmuş. Şimdi sadece gazete haberlerinden oluşan bir kitap hazırlayacağız. İnsan kendi yaptıklarını görünce çok mutlu oluyor. Tabii bunda basın mensuplarının da büyük katkısı oldu.'

Dinar, kitabın tava ciğerinin tanıtımı kapsamında ücretsiz dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA