Taşlıçay Anadolu İmam Hatip Lisesi Törenle Açıldı

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde yapımı tamamlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 100 kişilik pansiyon düzenlenen törenle açıldı.

Taşlıçay Anadolu İmam Hatip Lisesi Törenle Açıldı
Taşlıçay Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 100 kişilik pansiyonun açılış törenine Vali Musa Işın, Taşlıçay Kaymakamı Ejder Demir, Mekan Çeviren, AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, Şube Müdürü Emre Aslan, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Vali Işın, “Milletimizin huzurunu kim bozuyorsa karşısında bizi bulur. Halkımızı seviyorsak, halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız, halkımızla beraber hareket edeceğiz ve halkımızı yanlıştan men edeceğiz. Hep birlikte terörü bu bölgeden def ettik ve etmeye devam edeceğiz. Kimden geliyorsa gelsin. 15 Temmuz’da olduğu gibi. Nasıl ki ülkemizi Suriye’ye çevirmek isteyenlere karşı bütün Ağrı ve ilçelerdeki halk nasıl dimdik ayakta durduysa, 16 Temmuz sabahı nasıl istiklalimizi ve istikbalimizi yeniden kazandıysak, aynı şekilde 32 yıldır başımıza musallat olan ve kullanılan bu terör örgütüne karşı da biz nefesimiz yettiği sürece aynı şekilde bu belayı def etmek için bütün gayretimizi sarf edeceğiz. Ülkemizi bölüp parçalamak isteyenler bilin ki şeytanın, Batılı’nın uşaklarıdır. IŞİD, El Kaide, FETÖ’yü Batı kullanıyor. Bunları bize musallat edenler onlardır. İstiyorlar ki Türkiye de Suriye olsun. Suriyeliler buraya geldi, biz nereye gideceğiz? Kardeşlerim sımsıkı birbirimize sarılalım. Allah bizi Türk, Kürt, Arap, Çerkez yaratmış ki birbirimize yardım edelim diye. Yoksa birbirimize üstünlük taslayalım diye bu şekilde yaratmamıştır” dedi.

Vali Işın, “Burada okuyan çocuklarımız hem dinlerini öğrenecekler hem de pozitif ilimler kazanacaklar. Çift kanatlı kuş olacaklar. En güzel okulda okuyorlar bu çocuklarımız. Bir dönem imam hatiplilere çok zulüm edildi. Allah’a şükürler olsun ki Sayın Cumhurbaşkanımız iktidara geldiği günden bu yana din özgürlüklerimizi kazandık. Kendimiz olduk. Bu çocuklar bugün rahat bir şekilde buraya gelebiliyorlarsa Allah sebep olanlardan razı olsun. Memleketimize hizmet eden herkes başımızın tacıdır” diye konuştu.

Vali Işın’ın konuşmasının ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 100 kişilik pansiyonun açılışı yapıldı. Sınıfları gezen Vali Işın, öğrencilere kırtasiye malzemesi hediye etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Işın, tavsiyelerde de bulundu. Velilerin de taleplerini dinleyen Vali Işın, daha sonra öğretmenlerle kısa bir toplantı yaptı.
Kaynak: İHA