Sonbaharda Cilt Bakımına Dikkat

Doğal yapısı ne olursa olsun her cilt tipine uygun bakım prosedürleri ile istenilen sonuca ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Estetik Doktoru Arzu Atalan, sonbaharda cilt bakımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Sonbaharda Cilt Bakımına Dikkat
Dermaslim Medikal Estetik Ve Güzellik Merkezinden Medikal Estetik Doktoru Arzu Atalan, “Parlak ve güzel bir cilde sahip olmak aynaya bakmayı gerektirir. Bu da ancak düzenli ve doğru bir cilt bakımı uygulaması ile mümkündür. Cilt bakımında amaç temiz parlak ve sağlıklı bir cilttir. Cildiniz için en doğru tedaviye başlama profesyonel ellerde en az ayda bir kere yapılacak kabin bakımlarıdır. Bu cildinizin tipine uygun derin bir temizlik ve ferahlık demektir. Bu bakım sırasında uygulayacağınız ürünler ve uygulama yöntemleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz” dedi.

Cilt bakımının erkek kadın herkes için gerekli olduğunu kaydeden Atalan, “Dış etkenlerden oldukça fazla etkilenen yüz bölgesine bu etkenlerden oluşan zararları yok etmek amacıyla belirli aralıklarla bakımlar uygulamak gerekir. Dış etkenlerin neden olduğu zararlarla beraber cildimizde, ergenlik döneminin de başlamasıyla yağlanmalar ve bununla beraberde sivilceler, siyah noktalar, kuru bölgeler ve belli bir yastan sonra da kırışıklıklar oluşur. Bütün bunların bakimi yapılarak cildin çok daha sağlıklı bir duruma getirilmesi oldukça önemlidir” diye konuştu.

“Kişiye özel cilt bakımları mevcut”

Bakımlı ve bakımsız cilt arasındaki en büyük farkın 35-40’li yaşlardan itibaren bariz şekilde kendini gösterdiğini belirten Atalan, “Genetik yapısı iyi olmasına rağmen iyi bakılmayan bir cilt olduğundan daha yıpranmış görünür, ancak tam tersi genetik yapısı güçlü olmayan bir cilt doğru ve düzenli bakim ile olduğundan çok daha genç ve sağlıklı görünecektir. Bundan dolayı sadece estetik açıdan değil sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır. Aksi takdirde UV ışınları, makyaj, serbest radikaller, sigara, stres, hava değişimleri ve yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etkiler ve genç yasta olmamıza rağmen yorgun ve solgun görünmemize neden olur” ifadelerini kullandı.

Atalan, “Cildin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir. Dolayısıyla 20’li yaslardan itibaren her bayanın temizlik, bakim ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakimi yaptırması çok faydalıdır. Cilt Bakimi mutlaka konusunda uzman kişiler tarafından kişinin yaşı ve cilt yapısı göz önünde bulundurularak ve kesinlikle uygun ürünler kullanılarak yapılmalıdır. Doğru seçilmeyen ürünler bir sonuç vermeyeceği gibi mevcut durumu bozan etkilere de yol açabilir. Bundan dolayı merkezimizde cilt bakimi öncesinde kapsamlı bir analizi yapılarak isleme başlanır. Böylece cildin yağı, nemi, ph derecesi, hassasiyeti, elastikiyeti, kırışıklık ve elastikiyet durumu, varsa leke ve kılcal damar problemleri ( kaparoz), ile ilgili detaylı bilgi sahibi olur ve tamamen kişiye özel bir bakim uygularız” dedi.

Herkesin cilt yapısının birbirinden farklı olduğuna dikkat çeken Atalan, “Kimi kişiler yağlı cilde sahip olurken kimileri de kuru ya da normal cilt yapısına sahip olur. Özellikle yağlı ciltlerde yağlanma sebebiyle sivilcelenmenin çok daha fazla olduğu görüldüğü için bu cilt tipine farklı bakim yöntemleri ve çeşitleri uygulanmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken cilt tipi ne olursa olsun kişinin kendi cildini tanıması ve bunun sonucunda da kendi cilt tipine uygun bakimi yapabilmesidir. Dermaslim ’de dermakozmetik ve alerji, reaksiyon testinden geçmiş ürünler ve markalar kullanılır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA