Sezonun İlk Zeytinleri, Yağa Dönüşmeye Başladı

Kumluca Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 2015 yılında kurulan zeytin sıkma ünitesinde bu yıl 2 bin ton zeytin sıkılması hedefleniyor.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan zeytinyağı sıkma ünitesinde yeni sezonun ilk zeytinlerinden yağ elde edilmeye başlandı.

Kumluca Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 2015 yılında kurulan ve bu yıl yeni cihazlarla geliştirilen zeytinyağı sıkma ünitesinde sezonun ilk zeytinleri yağa dönüşmeye başladı.

Zeytinyağı sıkma ünitesi, bu yıl teknolojik cihazlarla donatıldı ve ünitenin kapasitesi 35 tona çıkarıldı.

Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, yeni sezon ürünlerden zeytinyağı sıkmaya başladıklarını belirterek, bu yıl mevsimin biraz kurak geçmesine rağmen bölgedeki zeytinlerin veriminin yüksek olduğunu söyledi.

Zeytinyağı sıkma ünitesinin günlük kapasitesinin 35 ton olduğunu aktaran Kayhan, 'Yeni sezon zeytinlerimizden zeytin yağı sıkımına başladık. İlçemizde bu yıl 2 bin ton rekolte bekliyoruz. Üreticilerimize tavsiyemiz zeytinlerini yeşil olarak getirsinler.' dedi.

Yeşil zeytinin yağının olgun zeytine göre daha hafif olduğunu kaydeden Kayhan, bu yıl zeytin sıkımına daha erken başladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA