Sakarya'daki DHKP-C'ye Yönelik Operasyon

Gözaltına alındıktan sonra adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılan SAÜ'lü öğretim üyesi, savcılığın itirazı sonucu tutuklandı.

Sakarya'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılan öğretim üyesi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hatice Senem Doyduk'un, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmasına itiraz edildi.

İtirazı değerlendiren hakimlik, Doyduk'un yakalanmasına karar verdi. Gözaltına alındıktan sonra Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Doyduk, tutuklandı.

Sakarya'da 26 Eylül'de düzenlenen terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonunda, SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hatice Senem Doyduk ile araştırma görevlileri Emre Demirtaş ve Serhat Ulubay gözaltına alınmış, zanlılar çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA