'Pete Ve Ejderhası', Cuma Günü Sinemaseverlerle Buluşacak

Orijinal ismi 'Pete's Dragon' olan ve Pete ile Elliott ismindeki ejderhanın dostluğunu konu edinen filmin basın gösterimi Kanyon AVM'de yapıldı.

Disney'in aile ve fantastik türündeki yeni filmi 'Pete ve Ejderhası' cuma günü sinemaseverlerle buluşacak.

Orijinal ismi 'Pete's Dragon' olan ve Pete ile Elliott ismindeki ejderhanın dostluğunu konu edinen filmin basın gösterimi Kanyon AVM'de yapıldı.

Gösterim sonrası AA muhabirine filme ilişkin değerlendirmede bulunan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, filmdeki ejderha karakterini çok beğendiğini söyledi.

Ailelerin çocuklarıyla beraber filmi izleyebileceklerini belirten Dorsay, 'Disney büyüsü hala gayet iyi çalışıyor. Canlandırma ile gerçek oyuncuları gayet iyi karşılaştırmış.' ifadesini kullandı.

Dorsay, hayvan sevgisinin bir bütün olduğunun altını çizerek, 'Ejderhayı sevmekle bir köpeği veya kediyi sevmenin arasında bir fark yok.' diye konuştu.

Yönetmen koltuğunda David Lowery'nin oturduğu filmin başrollerini, Grace rolündeki Bryce Dallas Howard ve küçük Pete rolündeki Oakes Fegley üstleniyor.

- Ejderhanın hikayesinin peşinde

Senaryosunu David Lowery ve Toby Halbrooks'un kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Oakes Fegley, Oona Laurence, Robert Redford gibi isimler de yer alıyor.

Filmin konusu ise özetle şöyle:

Yaşlı ahşap oymacısı Bay Meacham yıllardır mahalle çocuklarını Kuzeybatı Pasifik’te yaşayan acımasız ejderha hikayeleri anlatan neşeli bir adamdır. Orman bekçisi olarak çalışan kızı Grace bu hikayeleri gerçeklikten uzak bulsa da günün birinde ormanda yaşayan Pete isimli yetim çocukla tanışır. 10 yaşında, ailesi ve evi olmayan gizemli bir çocuk olan Pete ormanda Elliott isimli yeşil, dev bir ejderhayla birlikte yaşadığını iddia etmektedir. Pete'in anlattığı ejderha Elliott, Bay Meacham’ın hikayelerindeki ejderhaya son derece benzemektedir. Grace, ejderhayla ilgili gerçeği ortaya çıkartmak için yola koyulur.

Kaynak: AA