Otomobilin Kırık Aynası Zanlıyı Ele Verdi

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yol kenarında bekleyen kişiye aracıyla çarparak ölümüne sebep olan sürücü, otomobilin olay yerinde bulunan aynası sayesinde yakalandı.

Kayseri'de yol kenarında bekleyen kişiye aracıyla çarparak ölümüne sebep olduktan sonra kaçan kişi, otomobilinin olay yerinde bulunan aynasından yola çıkılarak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, M.E. otomobiliyle Kayseri-Ankara karayolunun Yemliha mevkisinde yolun kenarında bulunan M.Ş'ye çarptı. Ağır yaralanan M.Ş, kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

Kazadan sonra kaçan sürücü M.E'yi yakalamak için çalışma başlatan Himmetdede Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerinde bulunan otomobil dış yan aynasından yola çıktı.

Öncelikle aynanın hangi marka otomobile ait olduğunu tespit eden ekipler, söz konusu otomobil markasına ait kentteki yedek parça ve bakım servislerine bilgi vererek ayna satışı olması durumunda 156'ya haber verilmesini istedi.

Ekipler ayrıca, kent girişindeki Plaka Tanıma Sistemi (PTS) üzerinden olay saatine yakın o bölgeden geçen söz konusu marka araçları da incelemeye aldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda kazaya karışan sürücünün M.E. olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden M.E, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: AA