OHAL'in Uzatılma

AK Parti İçel İl Başkanı Cesim Ercik, sıkıntısı olmayan vatandaşa OHAL'in göstermiş olduğu bir olumsuzluğu olmadığını ve bundan sonrada olmayacağını belirterek, AK Parti teşkilatları olarak OHAL'in uzatılmasını gerekli gördüklerini bildirdi.

İl Başkanı Ercik, yaptığı yazılı açıklamada, OHAL'in 3 ay uzatılmasının ülkenin içinde bulunduğu durum sebebiyle gerekli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durum sebebiyle demokrasinin hukuk ve özgürlüklerinin, milli birlik ve beraberliğinin güçlenmesi, milli iradenin ve ülke değerlerinin korunması için OHAL'ın uzatılmasının önemli olduğunu aktaran Ercik, 'OHAL'in uzatılması elbette ki hoş bir durum değil. Ancak bugün geldiğimiz noktada OHAL'in uzatılması maalesef kaçınılmaz olarak görünüyor. Milli Güvenlik Kurulu'nda bunu göz önünde bulundurarak 3 ay süreyle OHAL'i uzattı. 15 Temmuz'dan sonra hükümetimiz FETÖ örgütü ile ciddi bir mücadele içerisine girdi. Bu konuda ciddi bir mesafe aldık. Bundan sonra da çalışmalarımız aynı ciddiyetle sürecek.' ifadelerini kullandı.

Ercik, OHAL'in uzamasının vatandaşın normal ve sosyal hayatına yönelik hiçbir etki yaratmayacağını belirterek, şöyle devam etti:

'Şimdiye kadar herhangi bir kısıtlama ya da farklı bir durum yaşanmadı. Sıkıntısı olmayan vatandaşa OHAL'in göstermiş olduğu bir olumsuzluk yok. Bundan sonra da olmayacak. Biz AK Parti teşkilatları olarak OHAL'in uzatılmasını gerekli görüyoruz. 15 Temmuz'da yaşanan tehlike hala geçmiş değil. Bu tehlikenin giderilmesi konusunda hükümetimiz gerekli çalışmaları yürütüyor.'

Kaynak: AA