Öğrenciler Darıca Hayvanat Bahçesi'ni Gezdi

Büyükşehir, Hayvanları Koruma Günü’nde öğrencilere Darıca Hayvanat Bahçesi’ni gezdirdi.

Öğrenciler Darıca Hayvanat Bahçesi'ni Gezdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde Hayvanları Koruma Günü etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte yaklaşık 300 öğrenci Hayvanat Bahçesi’ni gezerek, hayvanlarla ilgili bilinmesi gerekenleri öğrendi. Büyükşehir Belediyesi’nin 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde gerçekleştirdiği etkinlik, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde yapıldı. Anlamlı etkinliğe Gebze Kirazpınar İlkokulu, Yunus Emre Ortaokulu ve Can Gülmen İlkokulu öğrencileri katıldı.

Yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı Hayvanları Koruma Günü etkinliğinde öğrenciler ilk defa gördüğü hayvanları tanıdı.

Hayvanat Bahçesi’ni gezen öğrenciler ayrıca hayvanlar hakkında yetkililerden bilgi alma fırsatı da buldu. Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Muhammet Feyzi Karabıyık, öğrencilere Hayvan Sevgisi ve Hayvanlarla Doğru İletişim ile ilgili bilgi verdi. Rehberler eşliğinde gezdirilen öğrencilere Orman ve Su İşleri Şube Müdürü İlyas Çiçek de önemli bilgiler sundu. Hayvan severlerin de katılım gösterdiği etkinliğin sonunda çocuklara Hayvanlarla Doğru İletişim kitapları dağıtıldı. Öğrenciler Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikten çok memnun kaldı ve yetkililere teşekkür etti.
Kaynak: İHA