Muğla'da Bağ Bozumu Etkinliği Düzenlendi

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki etkinlikte en iyi elma ve üzüm seçildi, geleneksel yöntemlerle pekmez ve tarhana yapıldı.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bağ bozumu etkinliği düzenlendi.

Arsa Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, mahalledeki çiftçilerin yetiştirdiği en iyi elma ve üzüm seçildi. Etkinlikte, geleneksel yöntemlerle pekmez ve tarhana yapıldı.

Etkinliğe katılan Muğla Valisi Amir Çiçek, yaptığı konuşmada, Arsa Mahallesi'nin konumunun ve havasının çok güzel olduğunu söyledi.

Arsa Mahallesi'nin Muğla'ya en uzak mahalle olarak görülmemesi gerektiğine işaret eden Çiçek, 'Uzaklık kavramı gönül köprüsünün kurulmadığı yerler için geçerlidir. Sevgi ve saygının olmadığı yerlerde kilometreler olur. Bugün buraya sizleri tebrik etmek için geldik.' dedi.

Mahallede çok güzel elma, üzüm ve değişik ürünlerin bahçelerinin bulunduğunu anlatan Çiçek, mahallelinin kendisi, milleti ve birliği için çalıştığını ifade etti.

Arsa Mahallesi'nin il ve ilçeye uzak olmasının önemli olmadığını vurgulayan Çiçek, 'Devlet vatandaş için kurulmuştur. İnsanı yaşatmak için devlet vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ecdadımız bu kutsal devlet kurulurken canlarını verdiler. Bu ülkenin bütünlüğüne el uzatanlar asla emellerine ulaşamayacaklar. Arsa'daki benim amcam, annem, bacım elmasını, üzümünü, sebzesini yetiştirir ve çocuğunu okutur. Bu devlete yararlı bir evlat yetiştirir. Bunu herkes bilsin.' diye konuştu.

Çiçek, atalardan kalan tarlalar ve değerler için herkesin çalışması gerektiğini dile getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici ise Seydikemer ilçesinin hayvansal ürünlerin ile sebze ve meyve üretimiyle büyük bir potansiyele sahip olmasının yanı sıra ürün kalitesiyle de dikkati çektiğini bildirdi.

Elma ve üzüm üretimiyle öne çıkan ilçenin zeytin, ceviz, nar, şeftali ve armut gibi sayısını daha da arttırılabilecek ürün desenine sahip olduğunu belirten Ekici, şunları kaydetti:

'Üretilen ürün kadar kalitesinin de önemli olduğu günümüzde en iyi elma ve üzümün seçileceği yarışmaların tanıtım için faydalı olacağını düşünüyorum. Böyle etkinliklerde kültür mirasımız olan ve gelecek nesillere taşımak zorunda olduğumuz bulgur kaynatma, pekmez yapımı, tarhana yapımı gibi geleneksel ürünleri tanıtma ve yaşatma şansına sahibiz.'

Konuşmaların ardından, Vali Çiçek ve protokol üyeleri pekmez yapımını yerinde inceledi ve yapılan pekmezin tadına baktı.
Kaynak: AA