MHP'den 'Pilot Uygulama' Teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Zuhal Topçu, eğitimin tam güne çıkarılmasına ilişkin, “Bizim dokumuza uygun olan bir sistemi pilot bölgelerde başlatıp genele yaymanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Adım adım programlamak gerekiyor” dedi.

MHP'den 'Pilot Uygulama' Teklifi
MHP’li Topçu, TBMM’de gazetecilerin eğitimin tam güne çıkartılması hakkındaki sorusunu cevapladı. Topçu, eğitimin tam güne çıkartılmasına ilişkin olarak, “Tam gün olayına katılıyoruz mutlaka ama burada akşam karar verip sabah uygulamaya gidilmesi büyük hataları ortaya çıkarmaktadır. Özellikle gelişmiş ülkelerin eğitim sistemlerinde öğrenci merkezli eğitim var” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin sözleşmeli olarak göreve başlatılmasının ve mülakat yöntemiyle işe alınmalarının büyük problemler oluşturduğunu iddia eden Topçu şunları söyledi:

“Eğitimin tam gün olması hem öğretmen sayısı hem de derslik bakımından bir takım problemler olduğunu gündeme getiriyor. İngilizce verilecek ama hocalar, müfredat nasıl ayarlanacak. Planın, programının yapılarak uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Finlandiya’da günde 4 saat eğitim var. Ama çok başarılı bir sistem. Bizim dokumuza uygun olan bir sistemi pilot bölgelerde başlatıp genele yaymanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu işler akşam yatıp sabah kalkıp bunu yapalım demekle olmuyor. Çok iyi, adım adım programlamak gerekiyor."

Kaynak: İHA