Manisa'dan Kısa

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında 'Cami ve Kitap' konulu konferans düzenlendi.

Tarihi Bedesten Nikah Salonu’nda düzenlenen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Sultan Cami İmam Hatip’i Cemil Tombak tarafından Ku'ran tilavetinde bulunduktan sonra 'Cami ve Kitap' konusuna yönelik kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Sinan Cihan, okumanın önemine değinerek insanın çok konuşması yerine bilinçli, ancak az konuşmasının daha uygun olduğunu ifade etti.

Kur'an-ı Kerim’in içinde bulunulan haftaya ilişkin ana başlığa dikkat çeken özellik taşıdığını ifade eden Cihan, şöyle konuştu:

'Görevimiz gereği hem konuşan durumundayız. Bu konuşmalar, okuyarak ve dinleyerek yerine getirilirse çok faydalı oluyor. İyi okuyorsak ve iyi okuyanları dinliyorsak bizim konuşmalarımızın bir kıymeti oluyor. Ama biz okumuyorsak ve iyi okuyanı dinlemiyorsak bunun bir kıymeti olmuyor. Değer, gündem oluşturamıyor. Biz, çok okumalıyız, çok dinlemeliyiz ve gerektiğin kadar konuşmalıyız.'

Cihan, kendilerinin etkili olan yönlerinin konuşmaları değil, durum, davranış ve terbiyeleri olduğunu ifade ederek, 'Biz, gerektiği kadar konuşalım, bundan daha önemli olan tavır ve davranışlarımızı gözden geçirelim.' dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Temel Kacır tarafından 'Cami ve Kitap' konusunda konferans verildi.

Tarihi Bedesten Nikah Salonu’ndaki etkinliğe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

- Salihli AK Parti İlçe Başkanı istifa etti

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Ahat Aksoy, İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti.

Yaklaşık 2,5 yıldır AK Parti Salihli İlçe Başkanı olarak görev yapan Ahat Aksoy, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'İşlerimin yoğunluğu nedeniyle yine kendi isteğimle görevimden istifa etmiş bulunuyorum.' dedi.

AK Parti Salihli İlçe Yönetim Kurulu’ndan bir üyenin yeni bir atama yapılana kadar vekaleten İlçe Başkanlığı görevini yürüteceği öğrenildi.

- 'Dünya Yürüyüş Günü'

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, yaklaşık 500 kişilik gurup, Kent Meydanı'ndan başlayıp Yunus Emre Caddeesi Hamdullah Caddesi ve Şehitler caddesinden sonra tekrar kent meydana kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile ilçe protokol üyeleri, öğretmenler, sağlık çalışanları ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Yürüyüş ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kula Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, spor ve hareket işinin bir kültür haline getirilmesi gerektiğini ve bu konuda eksikliğin olduğunu belirterek, 'Hareket kabiliyetimiz azalıyor. Bunun önüne geçmek için gençlerden başlayarak herkese hareket etme alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA