Kuşadası 3. Mehmet Nuri Göçen Seramik Çalıştayı Sona Erdi

Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneği tarafından düzenlenen Kuşadası 3. Mehmet Nuri Göçen Seramik Çalıştayı, Kuşadası Old Town’da düzenlenen bir kokteyl ile sona erdi. Kuşadası’nın çeşitli noktalarında yapılan çalışmalarla gerçekleştirilen ve 4 ülkeden 19 sanatçının katıldığı Kuşadası 3. Mehmet Nuri Göçen Seramik Çalıştayı’nın kapanış kokteyline Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ile Göçtür Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova, Mustafa Göçen ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sanatçıların kendilerine özgü yöntemlerle ortaya koydukları eserlerden oluşan seramik sergisini dolaşan protokol üyeleri daha sonra çalıştaya katılan sanatçılara sertifikalarını verdi.

Kuşadası 3. Mehmet Nuri Göçen Seramik Çalıştayı Sona Erdi
Sergi’nin kapanış kokteylinde konuşan küratör Mehmet Tüzün Kızılcan "Bu çalıştayı, farklı ülkelerde yaşayan seramik sanatçılarını bir araya getirip birikimlerini birbirlerine aktarmalarını sağlayabilmek amacıyla düzenledik. Ayrıca bir insanın sanat ile anılması kadar güzel bir şey olamaz diye düşünüyorum. Bu yüzden bu anma törenini çok önemli ve değerli buluyorum. Bu akşam bizi yalnız bırakmayıp çalıştayımızın kapanış kokteylinde yer alan tüm katılımcılara ve sanatçı dostlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sergide konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy "Girişimcilik sadece ticaret üzerine kurulu bir düzen olmamalı, sanatı da kendi içinde barındırmalı. Bu yaklaşımdan dolayı Göçen ailesini kutluyorum. Böylesi önemli sanatsal faaliyetler, Kuşadası’nın turizmine ve sosyal yaşamına önemli bir katkı sağlıyor. Kuşadası sanatın her alanında kendine özgü bir anlayış ile öncülük etmeli ve uluslararası sanat faaliyetlerinin içerisinde aktif bir rol almalıdır. Ben buradan sanatçı ve sanatsever dostlarımıza ve çalıştay süresince katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak sergide konuşan Göçtür Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova "Sanat yaşamı güzelleştiren, zenginleştiren ve farklı kültürleri biraraya getiren önemli bir faaliyettir. Bu akşam aramızda farklı ülkelerden gelen sanatçılarımızın olması bunun en önemli örneklerindendir. Çalıştay süresince hem Kuşadası’nın güzelliklerini anlatma şansını bulduk hem de farklı kültürleri tanıma fırsatı elde ettik. Ben buradan sanatçılarımıza ve bizi yalnız bırakmayan sanatsever dostlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

28 Eylül’den bu yana Kuşadası 3. Mehmet Nuri Göçen Seramik Çalıştayı kapsamında atölye çalışmalarında yer alan sanatçılar şöyle: Alina Alincai (Romanya), Steven Low Tahia Kwang (Singapur), Vilma Villaverde (Arjantin), Metin Ertürk, Mehmet Çibuk, Lerzan Özer, Gözde Pınar Akpınar, Enver Güner, Emre Aydos, Buğra Özer, Aygün Dinçer Kırca, Aydan Aktürk, Asuman İnan, Toygan Eren, Nuran Yıldızer, Ödül Ata, Ödül Işıtman, Pınar Baklan Önal, Serap Erdoğan (Türkiye).
Kaynak: İHA