Köye Su Sayaç Evi

Tokat’ın Sulusaray ilçesine bağlı Çime köyünde içme suyu projesi kapsamında “su sayaç evi" törenle açıldı.

Köye Su Sayaç Evi
Sulusaray Kaymakamı Nazlı Demir, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Atındı, Necmettin Coruk ve Sulusaray ilçesine bağlı köy muhtarları Çime köyünde yapılan su sayaç evinin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Dizer, köy içme suyu deposunda yeterli su geldiği halde, köy içi şebekesinde köyün dağınık olması sebebiyle yeteri kadar köy halkı faydalanmamasından dolayı su sayaç evi ve köy içi içme suyu hattı yapıldığını söyledi.

Köy hanelerinin su sayaç evinde muhafaza edilerek tüm evlere ayrı ayı boru hattı döşenerek yeterli su verilmeye başlandığını ifade eden Başkan Dizer, yapılan bu proje ile artık köylerde su sıkıntısının çekilmeyeceğini belirterek, ”Köyde yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini imkanlar ölçüsünde yerine getirmeye devam edeceğiz. Su sayaçlarının takılması köylerimizde hem su tasarrufu sağlayacak, hem de vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracak’’ dedi.

"Suyun olduğu yerde hayat vardır" sözleriyle suyun israf edilmeden kullanılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Dizer, "Suyun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Köyümüzde su sayacının kullanılmasının ardından elde edilecek gelir köy muhtarlığına verilerek ihtiyaçları giderilecek. İnşallah bu uygulama diğer köylerimizde de yaygınlaştırılarak, bu duygu ve düşüncelerle bu örnek projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Çime Köyü Muhtarı Mustafa Gül ise Sulusaray Kaymakamı Nazlı Demir’e Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA