Kartepe Belediyesi Ekim Ayı Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısında 10 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediyesi Ekim Ayı Meclisi Toplandı
Kartepe Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Meclis üyeleri; Mehmet Akif Polat, Selahattin Aktop, Şaban Akyıldız, Tahsin Varol, İsmail Akbaş, Selahattin Altınkaya ve Zafer Arat yıllık izin ve sağlık nedenleri ile katılmadıkları toplantıda konuşan Başkan Üzülmez, “Tarihimizin en önemli bayramlarından biri de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız’dır. 29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en temel güvencesi olan, demokrasimizin, birliğimizin, beraberliğimizin, bütünlüğümüzün teminatı olan yönetim şeklimiz Cumhuriyetimizin ilan edildiği gündür. Her sene olduğu gibi bu yıl da, sağlık ve huzur içinde hep birlikte kutlamak nasip olsun inşallah. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi karşısında büyük Türk Milleti, mermilere, tanklara göğsünü siper ederek dünyaya örnek olmuş, demokrasi dersi vermiştir. Bu ruhu yaşatmak ve canlı tutmak boynumuzun borcudur” dedi.

Başkan Üzülmez, gündem maddelerine geçmeden önce, basında yer alan ve şahsını hedef alan iddialarla ilgili olarak, “Kamuoyunun malumu olan taşeron gazetecimiz, yaptığı yalanın ötesinde iftira niteliğinde haberler ile hem Allah katında kul hakkına girerek, hem de yasalarımız çerçevesinde hukuki olarak vebal altındadır. Özellikle her duyduğuna inanarak ve doğrulatamadan yaptığı bu tür haberler, kendi mesleki kariyerini tartışılır hale getirmek ve şahsımı gündemde tutmak dışında, bizim için yok hükmündedir. Üzerime atılan iddiaları ispatlayamayan iddia sahibi için hukuki yollardan hakkımızı arıyoruz. Çünkü hukuk sistemimiz de ‘İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir’ der. İspatlanamayan her suç da, yalan ve iftira olarak kalır. 15 Temmuz gecesi Eyüp’ te olduğum iddiası yalandır. Değil 14 Temmuz günü, Belediye Başkanı olduğum günden itibaren şuanda yargılaması devam eden Kartepe eski Kaymakamı Mustafa Ünaldı ile ne telefonla ne de yüz yüze görüşmüşlüğüm de yoktur, bu iddia da tümüyle yalandır. Hukuksal süreç içerisinde teknolojik veriler gerçekleri gösterecektir” diye konuştu.

Başkan Üzülmez ‘in toplantıyı başlatmasıyla birlikte oylamaya sunduğu bir evvelki meclis tutanak özeti oy birliği ile kabul edildi. Yazılı ve sözlü önergelerin değerlendirilmesi ardından, Ekim ayı meclis gündemindeki maddeler görüşülerek toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA