Karpuzlu Otogarı Törenle Açıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 Mayıs 2015 günü temeli atılan Karpuzlu otogarı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış töreni dolayısıyla ilçeye gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kendisine yoğun ilgi gösteren Karpuzlu halkına hitaben yaptığı konuşmada "Seçim döneminde sizlere söz vermiştik. Aydın’da ne varsa Karpuzlu’da olacak. Güzel Karpuzlu’nun güzel insanları siz isteyin Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaparız" dedi. Konuşmasında MHP’den seçilmesine rağmen her zaman yanında olan Belediye Başkanı Tuğrul Ozan’a da teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Halkına ve ilçesine düşünerek her zaman Büyükşehir Beleiyesi’nin yanında olan ve Karpuzlu’ya önemli hizmetlerin gelmesine vesile olan Başkan Tuğrul Ozan’a da tebrik ediyorum" dedi.

Karpuzlu Otogarı Törenle Açıldı
Yapımı ve genişletme çalışmaları devam eden Karpuzlu-Milas yolu üzerine inşaa edilen Karpuzlu Otogarı’nın açılış törenine Karpuzlu Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk’ün yanı sıra daire müdürleri Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan hizmetleri ile Karpuzlu’nun çehresini değiştirdiği için Başkan Çerçioğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Yola çıkarken ’Karpuzlu kabuğunu kıracak’ demiştik. Halktan kopmadan halkla el ele vererek bir çok hizmeti yaptık yapıyoruz. İlçemizde değişim ve gelişim başlamıştır. Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek; Kanalizasyonu tamamladı. Parke taşı döşemeleri devam ediyor. Pazar yerini modernize ettik. Devlet tarafından hastanemiz tamamlandı. Milas yolu çalışmaları devam ediyor. ADÜ’nün ilçede MYO açması için çalışmalar devam ediyor. Hamam tamamlandı. Parke taşı üretim tesisleri yapıldı. ETÜY Merkezi ve AYBA ile hem öğrencilere hem de ihtiyaç sahiplerine sahip çıkıyoruz. Tekeler’e halı saha yapıldı. Alinda Kültür ve Sanat Festivali ile deve güreşleri devam ediyor" diyerek 40 yıldır minibüs garajı bile olmayan Karpuzlu’ya otogar açmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.



Karpuzlu Kaymakamı Ömer Faruk Güngen de emeği geçenlere teşekkür ederek yatırımların artarak devam etmesini istedi.

"Karpuzlu istesin biz yaparız"

Gördüğü yoğun ilgiden oldukça memnun kalan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, toplam 8 bin 300 metrekare alana inşa edilen 1.5 milyon liraya mal olan Karpuzlu Otogarı’nın hayırlı olmasını dileyerek Karpuzlulara hitaben yaptığı konuşmada "Güzel Karpuzlu’nun güzel insanları siz isteyin biz yaparız. Bu otogar iki katlı, beş adet bilet satış,3 adet yerel ürün satış ofisi, mescit, kafeterya ve restorana sahip. 8 bin 300 metrekare alan üzerindeki otogarın maliyeti de 1,5 milyon liradır. Aydın’da ne varsa Karpuzlu’da olacak. Bu arada halkını ve ilçesini düşünen ve her zaman Büyükşehir Belediye’sinin aynında olan Belediye başkanı Tuğrul Ozan’a da tebrik ediyorum" dedi.

“Karpuzlu’ya Hizmet Gitmez Dediler”

Seçim çalışmalarında Aydın kent merkezinde ne yapılıyorsa Karpuzlu’ya da aynısı yapılacak sözünü verdiğini kaydeden Çerçioğlu, “Aydın kent merkezinde ne yapıldıysa aynısını Karpuzluya yapacağım dedim. O sıralarda kahvelerde çarşılarda bazı vatandaşlarımızın kafasında soru işareti vardı. Soru işaretlerinin olması doğaldı. Yıllardır Karpuzlu hizmet aldı mı? Almadı. Eğri oturalım doğru konuşalım. ‘Karpuzlu çıkmaz yol. Karpuzlu’ya hizmet yapılır mı? Karpuzlu’ya hizmet gider mi?’ dediler. Biz ne dedik, Aydın kent merkezinde ne varsa aynısı Karpuzlu’da olacak. Ben bugün sizlere verdiğim sözü yerine getirmenin mutluluğu içindeyim. Karpuzlu’ya toplam 26 bin 200 metre içme suyu, 17 bin 280 metre kanalizasyon, 625 metre yağmur suyu hattı, 166 bin metrekare asfalt kaplama ve yeni yol, üreticileri için de 5 bin metrekare tarımsal sulama alanını gerçekleştirdik. 6 bin 200 metrekare alanda yapımı devam eden Karpuzlu Sosyal ve Spor tesisinin içinde olimpik yüzme havuzu da yaz gelmeden açılacak" dedi.

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan kurdele kesimi öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ilçelerine yaptığı hizmetlerden dolayı plaket sunarken Karpuzlu otogarı dua ile açıldı.
Kaynak: İHA