Kaptan Jun'un Belgeseli Tamamlandı

1983 yılında Ortaca’nın Dalyan Mahallesindeki dünyaca ünlü İztuzu sahilindeki barakada başlayan yaşam öyküsü belgesel oldu. Caretaların anası olarak bilinen June Haimoff (Kaptan Jun)’u konu alan belgesel çekimlerinin tamamlanmasının ardından Dalyan Resort Otel’de Vali Amir Çiçek tarafından Kaptan Jun’a Dalyan’ın tanıtımına verdiği katkılar nedeniyle plaket verilecek.

Kaptan Jun'un Belgeseli Tamamlandı
1922 yılında İngiltere’de doğan, 33 yıldır Muğla Dalyan’da yaşayan ‘Kaptan June’ ismiyle tanınan Türk vatandaşı June Haimoff’un yaşamını gözler önüne serecek olan Jurney To Self (Ben’e Yolculuk) İsimli Belgesel filminin Dalyan çekimleri tamamlandı. Filmin yapımcısı çeşitli uluslararası ödüllü belgesel filmlere imzası atmış olan Fehmi Gerçeker, yönetmeni ise İstanbul’da birçok sanatsal proje, tiyatro oyunları ve kısa filmlere imzasını atan Enes Kabaoğlu. Filmin özgün müzikleri Edinburg film müzik orkestrasının başkanı, ‘Potemkin Zırhlısı’ gibi dünyaca ünlü birçok filmin müziğini bestelemiş olan Yati Durant tarafından yapılacak.

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur yaptığı açıklamada, “1983 yılında İztuzu sahilinde bir barakada yaşamaya başlayan Kaptan June, sahilde yapılmak istenen otel projesinin iptal edilmesine katkı sağlamış ve bu güne kadar bölgede Caretta’ların anası olarak anılmaktadır. Dünyada ise özellikle doğayı ve Caretta Caretta’ların korunması konularında tanınmaktadır. 8 Ekim 2016 Cumartesi günü Saat 16.00’da Dalyan Resort otelde filmin tanıtım kokteyli yapılacak. Tanıtım kokteyline Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından June Haimoff’a Dalyan’ın Dünya’ya tanıtılmasına, doğa ve hayvanların korunmasına yaptığı katkılardan dolayı özel bir plâket verilecek” dedi.

Kaynak: İHA