Hümeyra Korkmaz'ın Öldürülmesine İlişkin Davada Karar

Kocaeli'de ayrı yaşadığı eşi Hümeyra Korkmaz'ı tabancayla öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde ayrı yaşadığı eşi Hümeyra Korkmaz'ı tabancayla öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4. duruşmasına tutuklu sanık Sinan Korkmaz ve avukatı Nuran Dinç ile maktul yakınları katıldı.

Hümeyra Korkmaz'ın ailesinin avukatı Güler Çetin, sanığın olay öncesinde ayrı yaşadığı eşi ve yakınlarına yönelik tehditlerde bulunduğunu söyledi.

Bu olayın, hakkında önceden hapsen tazyik kararı bulunan sanığın tutuklanmaması nedeniyle meydana geldiğini savunan Çetin, 'Sanık, olayda öldürme kastıyla hareket etmiştir. Barışma amacı olduğuna ilişkin beyanlarına katılmıyoruz.' dedi.

Çetin, sanığın sadece eşine değil, tehdit olarak gördüğü yakınlarına yönelik olarak da öldürme kastıyla hareket ettiğini öne sürerek, 'Olaydan sonra hastaneye gitmiş olması bu amacını ortaya koymaktadır. Tahrikten yararlanma amacı güden beyanlarının dikkate alınmaması gerekir. İddianamede belirtildiği şekilde atılı tüm suçlardan cezalandırılmasını talep ediyoruz.' diye konuştu.

Sanık Korkmaz'ın avukatı Dinç ise esas hakkındaki savunmasında, cumhuriyet savcısının ağırlaştırılmış müebbet talep edilen mütalaasına katılmadıklarını bildirdi.

Müvekkilinin eşiyle barışma amacında olduğunu ve eşinin de aynı yönde düşünmesine rağmen kayınvalidesinin olumsuz yaklaşımı nedeniyle yeniden bir araya gelemediklerini savunan Dinç, şöyle devam etti:

'Müvekkilim eşinin diğer aile bireylerinin de olumsuz tavırlarına maruz kalmıştır. Yine bir olay sonrası karakol önünde eşinin yakınlarının saldırısına uğramasına rağmen karakol tarafından bu konuda bir işlem yapılmamış, bu hususun sebebi anlaşılamamıştır. Maktulun babası tarafından kendisine silah çekilmesi sebebiyle şikayette bulunmuş ancak bir işlem yapılmamış. Duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren polis memurunun kendiliğinden çağrılmadan ifade için gelmiş olması da yönlendirildiğini açıkça ortaya koymaktadır.'

Dinç, olay tarihinde müvekkilinin, maktulun amcasının tehditlerinden dolayı eşiyle görüşmeye silahla gittiğini öne sürerek, 'Bu görüşme sırasında maktulün ağabeyinin kendilerini dinlediğini fark etmesi üzerine uyarılarda bulunmuş, gelişen olayda üzerinde bulunan silahını çıkardığı esnada henüz hedef almadan mekanik bir arıza nedeniyle silah ateş almış ve olay meydana gelmiştir.' iddiasında bulundu.

Sanık Korkmaz ise kendisine gösterilen tepkiden dolayı eşiyle görüşmeye silahla gittiğini iddia ederek, 'Herhangi bir kimseye karşı öldürme amacıyla hareket etmedim. Nitekim silahta 2 mermi bulunmaktaydı. Olaydan sonra hastaneye gitme amacım daha hızlı bir şekilde kaçabilmekti.' şeklinde konuştu.

Son sözü sorulan Korkmaz, 'Olay sırasında benim üzerime gelmeselerdi bu olay gerçekleşmeyecekti. Kasten gerçekleşmiş bir eylem değildir.' dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi ve takdiri indirim uygulamadı.

- Olay

Geçen yıl, eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle daha önce evden uzaklaştırma cezası alan Sinan Korkmaz, 9 aylık bebeğini görme bahanesiyle ayrı yaşadığı eşinin Güney Mahallesi'ndeki ailesinin evine gitmişti. Korkmaz, burada eşi Hümeyra Korkmaz'ı kapı girişinde silahla vurarak kaçmış, ardından yakalanarak tutuklanmıştı.

Ağır yaralanan Hümeyra Korkmaz, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış ve olaydan 15 gün sonra hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA