'Guguk Kuşu Yuvasının Üzerinden Biri Uçtu' Projesi

Tekirdağ Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen, bipolar ve psikotik bozukluk tanısı almış hastalara yönelik başlatılan 'Guguk Kuşu Yuvasının Üzerinden Biri Uçtu' Projesi'nin sertifika töreni gerçekleştirildi.

Tekirdağ Vali Mehmet Ceylan, Tekirdağ Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, ruh sağlığı merkezlerinin önemine dikkati çekti.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri'nin artık ülke için ve dünya için ne kadar önemli olduğunu gördüklerini, bu imkanları vatandaşlara sunulduğu için ise büyük bir mutluluk duyduklarını aktaran Ceylan, Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin şehre yakın yere kurulması gerektiğini belirtti.

Vali Ceylan, şunları kaydetti:

'İlimizde olsun, Türkiye genelinde olsun artık Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri şehre uzak yerlerde olmaktansa yakın yerde olmalı. Hastalar toplum içinde toplumla yaşayarak toplumun bir parçası olarak tedavi oluyor. Merkeze başvuranların sayısının artması ve burasını tedavi merkezi yerine birlikte yaşama merkezi olarak görmelerine katkı sağladığı için bu proje çok değerli bir çalışma oldu. Bu projenin uygulanmasında herkese teşekkür ediyorum.'

Konuşmanın ardından proje kapsamında müzik, el sanatları, bilgisayar atölyelerindeki kurslara katılan ve başarılı olan 35 hastaya sertifikaları verildi.

Kaynak: AA