Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 'Seyir Terasının Kapanmasını İstemiyoruz'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Meriç Nehri boyundaki set çalışmalarında seyir terasının kapanmaması gerektiğini belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 'Seyir Terasının Kapanmasını İstemiyoruz'
Başkan Gürkan, Belediye Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, DSİ ve Edirne Belediyesi arasında İçme Suyu Şebekesi Projesi’yle ilgili ortak bir karara vardıklarını belirtti.

Edirne’de taşkını önlemek için Meriç Nehri boyuna set çalışmaları konusunda seyir terasının kapanmaması gerektiğini belirten Başkan Gürkan, bununla ilgili toplantıdan sonra bir karar vereceklerini söyledi.



Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanlığı olarak alt yapıda 4 projelerinin olduğunu söyledi.

Bu projelerin birincisinin yaklaşık 64 bin metrekarelik Atık Su Arıtma Tesisi; ikincisinin 460 kilometre (460 bin metre) kanalizasyon, üçüncüsünün 30 kilometre Yağmur Suyu Toplama Kanalı ve dördüncüsünün 590 kilometre (590 bin metre) İçme Suyu Şebekesi’nin değişimi olduğunu ifade eden Gürkan, "Edirne için önemli olan bu dört proje Edirne Belediyesine ait ve 3 projemiz bitti" dedi.

"Çalışmalar en kısa sürede başlayacak"

İçme Suyu Şebekesi Projesi kapsamında, Edirne Belediyesi ile DSİ arasında yapılan bir protokol ile Kırklareli Kayalıköy Kayalı Barajı’ndan yıllık 20 milyon 500 bin metreküp su sağlayacak yeni bir isale hattı yapılacak. 58 kilometrelik hattan gelecek olan suyu arıtmak için de Lalapaşa Kavşağı’nda yeni bir içme suyu arıtma tesisinin yapımına Edirne Belediyesi adına DSİ başladı.

Tesisin maliyetinin DSİ tarafından karşılanacağını kaydeden Gürkan, bu maliyetin Belediyece DSİ’ye 30 yılda 30 eşit taksitte ödeyeceğini söyledi.



Yeni yapılan içme suyu arıtma tesisi ile yeni yapılacak olan şehir içme suyu şebekesinin birbirine entegre olması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, DSİ ile teknik konularda problemler yaşadıklarını ancak birkaç gün önce gerçekleştirdikleri toplantıda ortak bir noktaya vardıklarını belirtti.

Gürkan, çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını sözlerine ekledi.

"Doğru kararı toplantıdan sonra vereceğiz"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Meriç Nehri taşkınlarını önleme konusunda nehir kenarına set çalışmaları yapılması konusunda da, "Taşkının önlenmesini istiyoruz. Ama taşkın önlenirken de Edirne’nin seyir terası olan Meriç Köprüsü etrafının setlerle kapatılarak, insanların nehirlere erişimini ve buradaki seyir terasının ortadan kaldırılmasını istemiyoruz. Bu konuda da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz toplantıda Edirne için en doğru kararı vereceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA