Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorluspor 1947 Kulübü yöneticileri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı ziyaret etti.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12'nci grupta mücadele eden Çorluspor 1947 Kulüp Başkanı Umut Güngör ve yönetim kurulu üyeleri, başkanlık makamındaki ziyarette yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı.

Kulüp Başkanı Güngör, ziyarette yaptığı konuşmada, 'Sayın başkanımız her zaman yanımızda. Çorlu'da spor için yaptığı yatırımlar ortada ve futbol takımlarımıza yardımları yadsınamaz ölçüde. Çorluspor 1947 başta olmak üzere tüm spor branşlarına yaptığı yatırımlar ve verdiği destekten ötürü kendisine teşekkür ediyoruz.' dedi.

Belediye Başkanı Baysan ise, kendisine yapılan ziyaretten son derece memnun kaldığını ifade ederek, sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Misafir heyet, ziyaret sonunda Baysan'a 10 numaralı üzerinde isim yazan Çorluspor 1947 forması hediye etti.

- Kent Konseyi toplantısı yapıldı

Çorlu Kent Konseyi genel kurul dönem toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur faaliyetleri hakkında bilgilendirmeleri içeren açılış konuşması yaptı.

Cesur'un yaptığı konuşmanın ardından Prof. Dr. Doğan Kantarcı tarafından bölgedeki faal termik santraller ve yapımı planlanan çeşitli enerji santrallerinin Çorlu'ya ve insan sağlığına olumsuz etkileri üzerine sunum yapıldı.

Prof. Dr. Doğan Kantarcı'nın ardından genel kurula hitap eden Prof. Dr. Halim Orta ise, Seymen Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz günlerde maden arama ruhsatı alınan yaklaşık 7 bin 500 dönümlük mera hakkında açıklamalarda bulundu.

Bölgedeki çevresel olumsuzluklara karşı yerel yönetim, halk ve çeşitli mekanizmaların birlikte hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Yapılan sunum ve bilgilendirmelerin ardından soru-cevap bölümünde katılımcılara ilgili konulara dair bilgi verildi.

- İlkokul öğrencilerinden hayvanat bahçesine ziyaret

Çorlu'da eğitim öğretim veren özel bir kolejin ilkokul öğrencileri, Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan hayvanat bahçesini ziyaret etti.

63 öğrencinin katıldığı ziyarette, hayvanat bahçesi görevlileri minik öğrencilere buradaki hayvanlarla ilgili bilgiler verdi.

Hayvanat bahçesini gezen öğrenciler, burada bulunan hayvanları gözlemleme fırsatı bulurken, Britanya Adaları kökenli olan Mary ve Martin adlı Midilli atı çiftinden geçtiğimiz günlerde dünyaya gelen yavru Midilli atına daha fazla ilgi gösterdiler.

Etkinliğe katılan öğrencilerin, hayvanat bahçesinde bulunan satranç alanında satranç oynamalarıyla gezi son buldu.

Kaynak: AA