Bursa 'Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler' Listesinde 28. Sırada

Uluslararası derecelendirme merkezi Numbeo tarafından oluşturulan 'Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler' listesinde geçen yıl 48. sırada yer alan Bursa, bu yıl 28. sıraya yükseldi Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: 'Bursa, uluslararası anlamda dünya kenti olma yolunda çok güzel mesafeler aldı. Yapılan tüm ölçümlemelerde Bursa artık ilk sırada' 'Türkiye'de Bursa'dan sonra Ankara geliyor, o da dünyada 99. sırada. Çalışmaya göre Madrid 50, Tokyo 67, Barcelona 68, Dubai 77, Paris 93, Ankara 99, Londra 101, İstanbul 103 ve Roma 105. sırada yer aldı'

Dünya genelinde 5 binden fazla kenti yaşam kalitesi standartlarına göre kıyaslayıp her yıl 'Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler' listesi oluşturan Numbeo uluslararası derecelendirme merkezinin geçen yılki listesine 48. sıradan giren Bursa, 2016 yılı ortalamasında listede 28. sırada yer aldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa bu dereceyle yaşam kalitesini tescillerken, Ankara listenin 99, İstanbul ise 103. sırasında kendine yer bulabildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye ve dünyaya örnek yatırımlarla Bursa'nın bundan sonra daha da fazla dünya gündeminde yer alacağını ifade ederek, sıralamada 20 basamak yükselen Bursa'nın dünya kenti olma yolunda emin adımlar attığını kaydetti.

Yayınlanan rakamlara göre Bursa'nın Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek şehri olduğunu vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:

'Bursa, uluslararası anlamda dünya kenti olma yolunda çok güzel mesafeler aldı. Yapılan tüm ölçümlemelerde Bursa artık ilk sırada. Daha önceki yılda yapılan çalışmalarla Bursa yaşam kalitesinde dünyada 48, Türkiye'de 1. sırada yer almıştı. 5 bin büyükşehirde Numbeo uluslararası derecelendirme merkezi tarafından yapılan çalışmaya 2016 yılında da devam edildi. 2016 yılı ortalamasına göre, Bursa artık 28. sıraya yükseldi. Yaşam kalitesi ve özellikle kalite kenti olma açısından Bursa artık dünyada ilk 28'de. Türkiye'de Bursa'dan sonra Ankara geliyor, o da dünyada 99. sırada. Çalışmaya göre Madrid 50, Tokyo 67, Barcelona 68, Dubai 77, Paris 93, Ankara 99, Londra 101, İstanbul 103 ve Roma 105. sırada yer aldı.'

Altepe, Bursa'nın yaşam standartlarının ve kalitesinin yükselmesinin kentin değerleriyle ve ekonomisiyle orantılı olduğuna değinerek, 'Büyükşehirlerde yapılan bu çalışmada sağlık, şehrin suç oranı, pahalılık, nüfus, trafik ve huzur gibi birçok kriter ele alınıyor. Bu da Bursa'ya yapılan yatırımların, tüm sektörlerdeki gelişimin, hareketin ve bereketin bir sonucu.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA