Bitlis Valisi Çınar Açıklaması

'Çocuklarımızı sınıf kapılarını kapatıp öğretmenlere teslim ediyoruz. Bu çocukları herhangi zararlı bir fikir ve bir örgütün mensubu, sempatizanı adamların insafına asla bırakmayacağız. Ne FETÖ ne PKK ne DAEŞ ne öteki ne beriki. Kesinlikle kim içeride ne yapıyor farkında olacağız' 'Başarılı insanlara iltifat etmek bizim görevimizdir, yanlış yapanı da cezalandırmak bizim görevimizdir ama kırarak, dökerek, aşağılayarak böyle kendimizden geçerek değil. Kanun neyse odur. Kanun ve nizam ölçüsünde mutlaka cezalandırmamız gerekir'

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 'Çocuklarımızı sınıf kapılarını kapatıp öğretmenlere teslim ediyoruz. Bu çocukları herhangi zararlı bir fikir ve bir örgütün mensubu, sempatizanı adamların insafına asla bırakmayacağız. Ne FETÖ ne PKK ne DAEŞ ne öteki ne beriki. Kesinlikle kim içeride ne yapıyor farkında olacağız.' dedi.

Vali Çınar, Bitlis Öğretmenevi Toplantı Salonunda okul müdürleriyle yaptığı toplantıda, teröriste, insanlık ve halk düşmanlarına, emperyalistlere ve mafyanın uşaklarına meydanı asla bırakmayacaklarını söyledi.

Eğer bu konuda çekiniyor ve korkuyorlarsa okul müdürlerinin o koltuğu derhal bırakmaları gerektiğini belirten Çınar, 'Kimseye insafımız yok. Terörist katildir ve insanlık düşmanıdır. Yapılan her kötülüğün ortağıdır. Eline silah almamış olsa bile bir çocuğu zehirlemek çok büyük bir günahtır. Bu fırsatı hiçbirine bırakmayacağız. Eğer öğretmen sınıfa girip komünizmin propagandasını yapıyorsa, kulağını da çekmemiz lazım.' diye konuştu.

- 'Kanun ölçüsünde cezalandırmalıyız'

Çınar, 'Çocuklarımızı sınıf kapılarını kapatıp öğretmenlere teslim ediyoruz. Bu çocukları herhangi zararlı bir fikir ve bir örgütün mensubu sempatizanı adamların insafına asla bırakmayacağız. Ne FETÖ ne PKK ne DAEŞ ne öteki ne beriki. Kesinlikle kim içeride ne yapıyor farkında olacağız.' dedi. Çınar, şunları kaydetti:

'Bir öğretmenin başarısı, bir sınıfın başarısı, aynı zamanda o okul müdürünün başarısıdır. Okulların başarısı milli eğitim müdürlüğünün başarısıdır. Milli eğitim müdürlüğünün başarısı, valinin başarısıdır. Başarılı insanlara iltifat etmek bizim görevimizdir, yanlış yapanı da cezalandırmak bizim görevimizdir ama kırarak, dökerek, aşağılayarak böyle kendimizden geçerek değil. Kanun neyse odur. Kanun ve nizam ölçüsünde mutlaka cezalandırmamız gerekir.'

Vali Çınar, FETÖ'nün, devletin ve milletinin başının belası olduğunu vurguladı.

- 'Türkiye mazlumların umududur'

Zalimlerin Müslümanlara zulüm ettikleri bir dünyada yaşadıklarını anlatan Çınar, 'Bunlar eskiden de böyleydi, bugün de böyle ve emin olun yarın da böyle olacak. Yüzyıl önce Çanakkale'ye gelen herkes, şimdi tamamı aynı ülkeler, aynı hedefler doğrultusunda Suriye'de kıyımıza yanaştılar. 'Amerika dünyanın jandarması' falan diyorlar. Jandarma yok. Jandarma hukuki kanuni idari bir terimdir. Jandarma, kötülerle ve adalet için uğraşır. Bunlar dünyanın mafyası. Devlet cinayet örgütü bunlardır. Niye mafya, mafya ne yapar başkalarının malını zorla alır. Öldürerek alır, döverek alır, bunlar da onu yapıyorlar.'

Çınar, Türkiye'nin dünyada bütün mazlumların umudu, çaresizlerin, zulüm görmüş ve imdat diye bağırdıkları bir ülke olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin mazlumların, Müslüman olmayanların dahi duasını alan bir ülke olduğuna işaret eden Çınar, 'Bu ülkenin geçmişi büyük tecrübelerle ve büyük medeniyetler kurmuş köklere sabittir. Diyorlar ki nereden vurursak vuralım. DHKP-C, DAEŞ, terör örgütü PKK bizi vuruyor ama en büyük atağı FETÖ ile yaptılar. Doğrudan omurgaya saldırdılar ama Cenabı Allah'ın hesabı var. Türkiye vurdukça büyüyen bir devlettir. Allah'ın ibresi bize döndü.' dedi.
Kaynak: AA