Başbakan Yıldırım'ın Balakrishnan'ı Kabulü

Yıldırım, Singapur Dışişleri Bakanı Balakrishnan'ı kabulünde, Singapur ile ilişkilerin her alanda gelişme gösterdiğini, iki ülke arasında özellikle ticaret ve yatırım alanındaki potansiyelin daha iyi kullanılması gerektiğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan'ı kabulünde, Singapur ile ilişkilerin her alanda gelişme gösterdiğini, iki ülke arasında özellikle ticaret ve yatırım alanındaki potansiyelin daha iyi kullanılması gerektiğini belirtti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Balakrishnan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Kabulde, Singapur'la ilişkilerin her alanda gelişme gösterdiğini ifade eden Yıldırım, iki ülke arasında özellikle ticaret ve yatırım alanındaki potansiyelin daha iyi kullanılması gerektiğini belirtti.

Yıldırım, Türkiye'nin, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) başta olmak üzere, bölgesel kuruluşlara katılım çabalarına güçlü şekilde destek veren Singapur'la işbirliğine önem verdiğini ifade etti.

- 'Türkiye ile her alanda ilişkileri geliştirmeyi hedefliyoruz'

Singapur Dışişleri Bakanı Balakrishnan da Türkiye ile her alanda ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Balakrishnan, iki ülkenin özellikle ekonomik alanda birbirlerini tamamlayıcı özellikleri haiz bulunduğunu, üst düzey ziyaretlerin ilişkilere güç kazandırdığını ve bu ivmenin önümüzdeki dönemde de devam ettirilmesini arzuladıklarını ifade etti.

Görüşmede ikili konuların yanı sıra, bölgesel gelişmelerin de gündeme geldiği belirtildi.
Kaynak: AA