Babaeski'de Pancar Alım Kampanyası Başladı

Babaeski ilçesindeki Alpullu Şeker Fabrikası'nda pancar alım kampanyası için tören düzenlendi.

Fabrika bahçesindeki törene, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırıcı, Fabrika Müdürü Fikri Cömert, Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Levent Koç ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, bir konuşma yapan Fabrika Müdürü Cömert, pancar ekiminin bölgede oldukça az olduğunu belirtti.

Cömert, 2016 yılı pancar alım kampanyası kapsamında 793 çiftçi ile yaklaşık 60 bin ton pancar üretimi sözleşmesi imzaladıklarını belirterek, fabrikanın çalışması için üretimin yeterli olmadığını kaydetti.

Alınan pancarların Eskişehir Şeker Fabrikası'na nakledileceğini aktaran Cömert, şöyle konuştu:

'Atatürk tarafından kurulan Alpullu Şeker Fabrikası, ülkemizin ilk sanayi kuruluşu olarak, adını tarihe yazdırmıştır. Bu yıl 90'ıncısı yapılan Pancar Alım Kampanyası'nın, gelinen süreç itibariyle ülkemiz açısından anlamı büyüktür. Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren bölge ekonomisine ve tarıma getirdiği faydalar tartışılmaz ancak son zamanlarda yöremiz çiftçilerinin pancar ekmekten imtina etmeleri fabrikamızı rantabl olmaktan çıkarmıştır. Alpullu Şeker Fabrikası 2016 yılında 793 çiftçi ile tahminen 60 bin ton pancar üretimi için sözleşme imzalamış olup, elde edilen pancar Eskişehir Şeker Fabrikası'na nakledilecektir.'

Konuşmanın ardından bölgede ilk pancar üreten çiftçilere teşvik amacıyla çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA