Anadolu Başsavcısı Tosun'dan Seydikemer'e 330 Bilgisayar

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki 13 okula 330 tane bilgisayar bağışında bulundu. Bilgisayar bağışı ile teknolojik altyapısı eksik olan okulların ihtiyaçları karşılanarak bilgisayar teknolojisi sınıfları oluşturuldu.

Anadolu Başsavcısı Tosun'dan Seydikemer'e 330 Bilgisayar
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yapılan bilgisayar yenileme çalışmalarının ardından boşa çıkan 2 bin bilgisayardan 330’u Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun’un girişimleriyle Seydikemer’deki 13 okula bağışlandı. Başsavcı Tosun’un bağışları ile yapılan bilgisayar teknolojisi sınıfının açılış töreni Seydikemer Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Törene Muğla Valisi Amir Çiçek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, halkın bilinçlenmesinde bireyin çağdaş ve kaliteli bir eğitim öğretim almasında, teknolojinin de her zaman önemli olduğunu belirterek; “En iyi yatırım eğitime, gençlere ve öğrencilere yapılan yatırımdır. İstikbalin gençlerin elinde olduğunu düşünerek bilişim sistemlerine yatırım konusunda yardımcı olabileceğimizi düşünerek 13 okula 330 adet bilgisayar bağışında bulunduk. Durmadan çalışmamız gerekiyor. Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetlere ulaşmamız için belirli grup ve düşüncelerinden, dogmalarından uzak bir şekilde bilimsel düşünceye sahip çıkarak ve devletin belirlediği çizgiden şaşmayarak bütün öğrencilerimizin çalışmasını arzu ediyorum” dedi.

Törende öğretmenlere seslenerek öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmelerini isteyen Vali Amir Çiçek’de, “Öğrencileri hem manen hem madden hem teknolojiyle donatarak Türkiye’nin gelecekte ihtiyacı olan her alanda yetişmeniz gerekiyor. Bunun acılarını şimdi çekiyoruz. En önemlisi 15 Temmuz gecesidir. Bu gecede özellikle demokrasiye silah çeken, cumhuriyetimizi silah çeken, bayrağımızı indirmeye çalışan, milli birliğimizi dağıtmak isteyen ve yok etmek isteyenler kendi içimizde yetişen ve kendi imkanlarımızı, teknolojimizi bizlere kullanan o canilerdir” diye konuştu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun’a teşekkür eden Vali Çiçek, şunları söyledi: “Seydikemer’in Arsa köyünde dar imkanlarla yetişen ve bugün yargıda görev alan Anadolu Başsavcımız Seydikemer’deki okulları düşünerek burada eğitime destek vermeye çalışıyor. Kendisi bu bölgede okuduğu zamandaki imkansızlıkları görerek bugünkü çocuklarımızın daha iyi imkanlarla, teknolojiyle buluşmalarını istiyor. Bunun için biz bir daha 15 Temmuzları yaşamayacağız. 15 Temmuzları yaşamamız için her birimize bir görev düşüyor. Her birimizin bir rolü var”

15 Temmuz gecesinden sonra Muğla’da FETÖ’ye kim destek veriyorsa cezasını çekeceğine dikkat çeken Vali Çiçek; “Gerçekleri her zaman her yerde söylememiz gerekir. Suç işleyen varsa suçunun cezasını çekmelidir. 15 Temmuz’dan sonra bütün Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da en ücra yerde FETÖ denilen örgütün militanlığını yapan her neredeyse oradan çıkaracağız ve o cezasını çekecek. Eğitim kurumlarındaki çocuklarımızı kandıramayacaklar. Bunlara alet olmuş olan öğretmeni, polisi, hakimi, kaymakamı, belediye başkanı, iş adamı her kim olursa olsun yüce adalet karşısında hesap verip cezasını çekecektir. Bu çocukları geleceğimizin teminatı birer parlayan yıldızıdır. Bu yüzden öğretmen arkadaşlarım bu çocuklarım sizlere emanettir” diye konuştu.

Kaynak: İHA