Ahlat'ta Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay Van Kan Bağış Merkezi tarafından Bitlis’in Ahlat ilçesinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Ahlat'ta Kan Bağışı Kampanyası
İlçenin Selçuklu Çarşısında kurulan kan bağışı TIR’ında Kızılay Van Kan Bağış Merkezi’nden gelen 1 doktor, 3 flebotomist personeli ve 1 yardımcı hizmetli ile dün başlatılan kan bağış kampanyası bugünde devam ediyor. Kan bağış kampanyasına destek veren Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Kızılay Ahlat Şube Başkanı Necat Demirden ve bazı kurum amirleri de kan bağışında bulundu. Kan bağışı sonunda kısa bir açıklama yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, kan vermenin insan sağlığı açısından faydalı olduğu kadar, ihtiyacı olan insanlara da yardımcı olabilmek adına insani bir görev olduğunu vurgulayarak; “Bizde Kızılay Şube Başkanımız ve kurum amirlerimizle beraber başlatılan bu kampanyaya kan bağışında bulunarak destek verdik. Genelde fırsat buldukça her kan bağışı kampanyasına katılarak kan vermeye çalışıyoruz. Kan vermek insan sağlığı açısından faydalı olduğu kadar, ihtiyacı olanlara yardımcı olabilmek adına insani bir görevdir. Her sağlıklı insan bu kampanyalara katılarak kan bağışında bulunmalı ve bunu alışkanlık haline getirmelidir. Kan bağış TIR’ı 2 gün boyunca kan bağışı toplayacak. İlçe halkımızı her zaman olduğu gibi bu kampanyaya da destek vererek kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Kızılay Ahlat Şube Başkanı Necat Demirden ise, fırsat buldukça kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdiklerini belirterek, vatandaşları da kan vermeye teşvik ettiklerini söyledi.

Demirden; “Bizlerde bu bağışa katkıda bulunmak için kan bağışında bulunduk. İnşallah bu bağışlarımız yerini bulur, ihtiyaç sahiplerine ulaşır. Herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.

TIR’da görevli doktor Ömer Keser de, rutin olarak üç ayda bir kan bağışı aldıklarını belirterek, “Kan bağışında bulunan vatandaşlar ilk önce bir form dolduruyor. Daha sonra kan değeri, tansiyon, nabız, ateş ve kilo değerlerine bakıldıktan sonra doktor tarafından değerlendirilerek kan bağışı alınıyor. Bizde bu değerleri normal olan vatandaşlarımızdan kan bağışı topluyoruz. Ahlat halkı kan bağışına çok duyarlıdır. Her zaman kan bağışına yüksek katılım sağlayan yerlerin başında geliyor. İlçe halkının yanı sıra Sayın İlçe Kaymakamı, kurum amirleri ve memurlarda kan bağış TIR’ına gelerek kan bağışında bulundular. 2 gün boyunca kampanyamız sürecek. 150 ünite kan bağışı toplamayı düşünüyoruz. İlçe halkını kan bağışında bulunmaya bekliyoruz” dedi.

Kızılay Van Kan Bağış Merkezi olarak Bitlis, Van, Muş, Hakkari, Ağrı ve Iğdır ili ile ilçelerinde vatandaşlardan aldıkları kanla bölgede bulunan hastanelerin kan ihtiyacını karşıladıklarını anımsatan doktor Ömer Keser; “Kanın tek kaynağı insandır. İnsandan başka kimseden temin edilemiyor. Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Kan vermek insan sağlığı açısından da yararlıdır. 1 ünite kan ile 3 hastaya fayda sağlanabiliyor. Ayrıca kan ile bulaşan hastalıkların tahlili de yapılıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA