Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Öğrencilere Oryantasyon Eğitimi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 2016-2017 eğitim öğretim döneminde kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri için oryantasyon eğitimi verilmeye başlandı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Öğrencilere Oryantasyon Eğitimi
Nezehat Çeçen Konferans Salonunda bu yıl ikincisi düzenlenen oryantasyon eğitimine akademik, idari personel ve farklı bölümlerdeki birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Üniversiteye ilk adımını atan öğrencilere yükseköğretime kolayca adapte olmalarını sağlamak amacıyla verilen oryantasyon eğitimi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İletişim Uzmanı Öğretim Görevlisi Candan Koçak’ın sunumuyla 4 gün devam edeceği belirtildi.

Yapılan eğitimin amacının öğrencilerin üniversiteyi yakından tanımalarına imkân sağlamak ve karşılaşabilecekleri problemlerin çözüm yollarını göstermek olduğunu belirten Koçak, “Bilginin kaynağı olan üniversitelerde hoca-öğrenci ilişkisi ne kadar sağlıklı olursa bilgiye erişmek ve o bilgiyi kullanmak da o kadar etkili olacaktır. Öğrencilerimiz öğrenim hayatlarına, haklarını bilerek, sorumluluklarının bilincinde olarak devam ederlerse daha verimli ve nitelikli bir öğrencilik geçireceklerdir. Ayrıca öğrencilerimiz hedeflerine giden yolda karşılaştıkları zorluklarla mücadele etmeli ve hedeflerinden vazgeçmeden yola devam etmeli, bunun için de ilk düğmeyi doğru iliklemelidirler. Böylece hayata ve hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceklerdir” diye konuştu.

Eğitim seminerinde Ağrı Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürosunun sunumunda ise, üniversite öğrencilerinin öğrencilik hayatlarındaki arkadaş seçimleri konusunda uyarılarda bulunuldu.
Kaynak: İHA