AEÜ'de İstişare Toplantısı

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerin bilim üreten yapılar olduğunu belirtti.

Rektör Karakaya, AEÜ merkez yemekhanesinde idari birim yöneticileriyle bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

Üniversite yönetimiyle sorunları dinlemek, talepleri almak ve üniversitenin misyonunun gereklerini konuşmak üzere toplandıklarını aktaran Karakaya, çalışmalara olumlu katkı niyetinde olan yöneticileri gönülden kutladığını ifade etti.

Devletin niyetinde hizmet etme anlayışının bulunduğunu vurgulayan Karakaya, şunları kaydetti:

'Millet adına yapılan işlerde milletin zarara sokulmasına izin veremeyiz. Üniversiteler bilim üreten yapılardır. Temel amacımız üniversitede bilim üretecek bilim insanlarına ortam oluşturmak ve iyi bir bilimsel ürün çıkarmak. Buna bağlı olarak eğitim öğretim şartlarını oluşturmak zorundayız. Üniversite olduğumuz için bilimsel araştırma ve öğrenci bizim temel uğraşlarımız. Ülkenin istikbalini kurtaracak bilimi üreten bir alandayız. Vizyonumuz, insan odaklı olmak. İnsan hakkı vardır ve insan kıymetlidir. Bunun olmazsa olmazı ise haktır, adalettir. Kaliteyi kurum kültürü haline getirmeli, yöneticiler ile çalışanların da aynı hedeflerde birleşmesi sağlanmalıdır.'

Toplantıya, Rektör yardımcıları Mustafa Kurt, Ahmet Gökbel, Üniversite Genel Sekreteri Rüştü Yeşil, Genel Sekreter Yardımcısı Ayberk Özeş, müşavirler, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Kaynak: AA