5. Levent Projesi Konut Kuraları Çekildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: 'Kimseyi yerinden, yurdundan etme derdimiz yok. İmkanları doğru kullanarak bize gelen talepleri yerine getirmek zorundayız' 'KİPTAŞ ile bugüne kadar 70 bine yakın modern ve güvenilir konut inşa ettik. Dar gelirlileri sevindirdik. Zaman zaman sosyal konutlara kaynak teşkil etsin diye lüks konutlar da yaptık. KİPTAŞ, kalitesiyle bir marka oldu' Torunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun: 'Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, 52 bin metrekare kablo döşeyerek ülkedeki en büyük yüksek gerilim hattını yer altına aldık'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentsel dönüşüm projelerinde kimseyi yerinden, yurdundan etme dertlerinin olmadığını belirterek, 'İmkanları doğru kullanarak bize gelen talepleri yerine getirmek zorundayız.' dedi.

Eyüp'teki Bayramoğlu Mahallasi'nde 5. Levent Projesi, kapsamında kentsel dönüşümle yapılan 400 konutun kura çekim töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla yapıldı.

Topbaş, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığıyla başlattığı yerel yönetim anlayışının sadece Türkiye değil dünyada da model olduğunu, halka dokunan, halka ulaşan, sorunları yerinde inceleyen ve çözen hizmetkar olan bir yönetim anlayışı başladığını söyledi.

'Böyle büyük bir milletin mensupları olarak, 15 Temmuz’da emanet şehir olan İstanbul’un ve Türkiye'nin geleceğe yürümesi için milletçe hep beraber ayağa kalktık.' diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Anadolu'nun kırsalından, köylerinden birçok insan geçmişte bu şehirlere göç etti. Gecekondu dediğimiz tarzda çarpık yapılanmalar yaptı. Yöneticiler o zaman yol göstermediği için o sıkıntılı alanlar meydana çıktı. İnsanların doğuştan var olan haklarından biri barınma hakkı. Bunun doğru uygulanması için yönetimlerin yol göstermesi lazım.

İstanbul'u ve Türkiye'yi adeta yeniden yapılanmaya soktuk. Kentsel dönüşüm bütün dünyada var. Daha önceki insanların, kendilerine göre şekillendirdikleri yaşam alanlarında yeni duruma göre, yeni çareler ve çözümler gerekiyor. Yaşam alanlarının da bir değişime tabi tutulması lazım. İstanbul’da daha kaliteli, daha doğru, sağlıklı bir yaşam hepimizin hakkı. Devlet olarak her türlü fedakarlığa kendimizi adadık.”

Topbaş, en büyük korkularının 'ah almak' olduğunu dile getirerek,'Kimseyi yerinden, yurdundan etme derdimiz yok. İmkanları doğru kullanarak bize gelen talepleri yerine getirmek zorundayız.' dedi.

Kentsel Dönüşüm Yasası ile İstanbul'daki çarpık yapılanma alanlarını, deprem riski olan alanları, çöküntü alanları ve tarihi bölgelerdeki problemli alanları dönüştürmeye çalıştıklarını aktaran Topbaş, 'Tek katlı bina dahi olsa, kerpiç bina dahi olsa insan hayatını depremde tehdit edebiliyor. Bu depremleri Afganistan, Pakistan’da da gördük.' diye konuştu.

KİPTAŞ ile bugüne kadar 70 bine yakın modern ve güvenilir konut inşa ettiklerini anlatan Topbaş, dar gelirlileri sevindirdiklerini, zaman zaman sosyal konutlara kaynak teşkil etsin diye lüks konutlar da yaptıklarını, KİPTAŞ'ın kalitesiyle bir marka olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de insanların yüzünü güldüren, insanlara yuvasını teslim eden bir yerel yönetim anlayışını, İstanbul'a hakim kılan Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarından biri olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Temurci, AK Parti olarak 15 Temmuz sonrası attıkları her adım, açtıkları her proje, başlattıkları her iş, sonuçlandırılan her noktada, 15 Temmuz'u bu millete yaşatanlara en büyük cevabı verdiklerini ifade etti.

- Türkiye'deki en büyük yüksek gerilim hattı yer altına alındı

Yüklenici firma Torunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun da kentsel dönüşümün Türkiye'nin çok önemli bir projesi olduğunu dile getirdi.

Türkiye'deki hızlı kentleşmeden kaynaklanan sağlıksız yapılaşma ve deprem riski taşıyan milyonlarca yapının olduğunu belirten Torun, ancak kentsel dönüşümün, binaları yıkıp yeni binalar yapmaktan ibaret olmadığını, değişim, dönüşüm ve gelişimin bir arada gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

Torun,5. Levent Projesi'nin örnek bir proje olduğunu dile getirerek, proje kapsamında 400 konutun yanı sıra 2 okul, bir öğrenci yurdu, 3 cami, büyük bir üniversite kampüsünün yer aldığını söyledi.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, 52 bin metrekare kablo döşeyip, ülkedeki en büyük yüksek gerilim hattını yer altına aldıklarını aktaran Torun, 'Özel sektör olarak kendi imkanlarımızla 80 milyon lira harcayıp, yüksek gerilim hattını yer altına alarak, hem proje alanı içinde hem de çevrede, önemli bir altyapı sorununu halletmiş olduk. Gerçek bir kentsel dönüşüm projesi olarak İstanbul için gurur duyulacak projeyi gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz.' ifadelerini kullandı.

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da İstanbul'un birçok bölgesinde kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini söyledi.

Yıldırım, 15 dönüm üzerinde hayata geçirilen 5. Levent Projesi'nin arazi geliştirme çalışmalarının 2011 yılı itibarıyla başladığını, geçen yıl da uygulamaya koyduklarını belirtti.

Bu mahallede yaşayan vatandaşların mağdur edilmemesini sağladıklarını aktaran Yıldırım, 400 konutun 18 ayda tamamlandığını kaydetti.

Kaynak: AA